Haberler

9. Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni

TÜRKÇEDER tarafından bu yıl "Gelin Tanış Olalım" sloganıyla dokuzuncusu yapılacak Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni'nin 22 Haziran'da Atatürk Stadyumu'nda başlayacağı bildirildi.

Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl "Gelin Tanış Olalım" sloganıyla dokuzuncusu yapılacak Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni'nin 22 Haziran'da Atatürk Stadyumu'nda başlayacağı bildirildi.

Konya Olimpiyat Tertip Heyeti adına Selçuk Otel'de bir toplantı düzenleyen Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akın, en iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından itibaren düzenlenen olimpiyatların, Türkçeye karşı yurt dışından yoğun ilgi uyandırdığını söyledi.

Türkçe Olimpiyatları'nın ana hedefinin "Bir lisan 7 milyar insan" sloganındaki gibi Türkçenin dünyada en çok konuşulan dil olmasını sağlamak olduğunu ifade eden Akın, yarışmalara katılan öğrencilerin birçok aşamadan geçtiğini, öğrencilerin sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazandığını dile getirdi.

Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 10 bin öğrencinin hazırlandığını açıklayan Akın, "TÜRKÇEDER'in yürüttüğü bu güzel organizasyon sayesinde Türkçeyi öğrenen çocukların kardeşlik duyguları ile beslendiklerini gördük" dedi.

-OLİMPİYATLARA 130 ÜLKEDEN BİN ÖĞRENCİ KATILACAK-

Bu yılki olimpiyatlara dünyanın 130 ülkesinden öğrencilerin katılacağı olimpiyatların Konya'daki organizasyonunun AKTİSAD ve TÜRKÇEDER tarafından ortaklaşa yürütüldüğünü belirten Akın, olimpiyatların Konya Şöleni'nin 22 Haziran 2011 tarihinde sevgi ve hoşgörü şehrine yakışır bir şekilde Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirileceğini bildirdi.

"Gelin Tanış Olalım" sloganıyla bu dokuzuncusu yapılacak Türkçe Olimpiyatları için bu yıl 130 ülkeden 1000 öğrencinin Türkiye'ye geleceğini aktaran Akın, şunları kaydetti:

"Öğrenciler, final gösterileri kapsamında Türkiye'nin birçok ilinde de gösteri yapacak. Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni'nde şarkı, şiir, halk oyunları ve havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek. Bu vesileyle tüm halkımızı Mevlana'nın hoşgörü ve sevgisine yakışır şekilde bu olimpiyat şölenine katılmaya davet ediyoruz. "

- KONYA

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title