Haberler

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in aile dostu ve iş adamı Mehmet Sami Hancıoğlu, Demirel'in ciddi bir devlet adamı olduğunu belirterek, "Ancak özel hayatında çok sevecen, arkadaş canlısıydı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in aile dostu  ve iş adamı Mehmet Sami Hancıoğlu, Demirel'in ciddi bir devlet adamı olduğunu belirterek, "Ancak özel hayatında çok sevecen, arkadaş canlısıydı. Her şeyden önce çok zeki bir insandı" dedi.

Hancıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Demirel'i yakından tanıdığını söyledi. Adalet Partisi'nin (AP) İl Yönetim Kurulu'nda 1970 yılında görev alan Hancıoğlu, 80 darbesinin ardından beş yıl süreyle siyasi yasaklardan dolayı politikaya atılamadı. 1986-1989 yılına kadar Afyonkarahisar Ticaret Odası Başkanlığı görevinde bulunan Hancıoğlu, 1989-1994 yılları arasında Doğru Yol Partisi'nden (DYP) Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı görevinde de bulundu.

Demirel'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Hancıoğlu, "Ölümünün sadece Türkiye için değil, dünya için bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Ortadoğu'nun böyle kaynayan bir kazan olduğu zamanlarda, onları yönetecek akıllı bir insanın olduğunu düşünüyordum. Biraz daha genç olsaydı, Ortadoğu'daki karışıklıklardan Türkiye'yi selamete çıkarmak için büyük katkıları olurdu" ifadesini kullandı.

Hancıoğlu, Demirel ile özellikle 1980'li yıllarda pek çok kez görüştüğünü anlattı. Demirel'i Isparta'da birçok kez ziyaret ettiğini dile getiren Hancıoğlu, şöyle konuştu:

"Ailesi ile Şevket Demirel ile de dostluğumuz vardı, sık sık görüşürdük. Onların aile toplantılarında da bulundum. Düğünlerine giderdim. Sadece Türkiye değil, dünya çok önemli bir liderini kaybetti. Dünyadaki birçok ülke arasında oluşan ihtilaflara onun aracılığıyla çözüm bulduğuna şahitlik ettim. Dünyaya akıl verecek kadar önemli, bilgili ve değerli bir devlet adamı olduğu, ilk aklıma gelen şeydir. Ciddi bir devlet adamıydı ancak özel hayatında çok sevecen, arkadaş canlısıydı. Her şeyden önce çok zeki bir insandı. Resmiyete çok fazla dikkat etmezdi ancak devlet adamlığından taviz vermeyecek kadar ciddi bir devlet adamıydı."

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Demirel Şevket Demirel Mehmet Sami Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title