Haberler

Muş'ta 85 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Güncelleme:

Muş merkeze bağlı Suluca köyündeki bir ağılda barınan 85 küçükbaş hayvan, henüz belirlenemeyen bir nedenle telef oldu.

Merkeze bağlı Suluca köyünde besicilik yapan İzzettin Solgun, koyunlarını sabah dışarı çıkarmak için ağıla gitti. Ağıla girdiğinde büyük bir şok yaşayan Solgun, 85 koyunun telef olduğunu gördü.

Solgun'un, konuyu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bildirmesi üzerine köye giden müdür vekili Osman Akar, yapılan ilk incelemede zehirlenme belirtilerine rastladıklarını söyledi.

Daha kapsamlı bir araştırma için hayvanlardan alınan numunelerin incelenmek üzere Elazığ'a gönderildiğini vurgulayan Akar, "Hayvanların hepsi küpeli, fakat sigortaları yok. Vatandaşımız Tarım Sigortaları Havuzundan (TARSİM) yararlanmış olsaydı zararının tamamı karşılanırdı. Ancak biz yine de vatandaşımıza yardım edebilmek için gerekli çalışmayı yapacağız" diye konuştu.

Besici Solgun ise gece geç saatlere kadar ağılda olduğunu ve hayvanlarda herhangi bir sıkıntıya rastlamadığını bildirerek, gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşadığını ifade etti.

Maddi imkansızlıktan dolayı koyunları için geçici olarak derme çatma ağılda beslediğini anlatan Solgun, "Her şeyimi sattım 85 tane koyun aldım. Ancak maddi imkanlarım yeterli olmadığı için iyi bir ağıl yapamadım. Hayvanlarımı geçici olarak kurduğum bu ağılda besliyordum. Şimdi tek bir hayvanım kalmadı" ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA / Güncel

Osman Akar Suluca Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title