Haberler

800 Yıllık Evdirhan'da İkinci Etap Kazı Çalışmaları Başladı

Antalya’nın Döşemealtı İlçesi’nde Selçuklu İmparatorluğu döneminde yapılmış ancak bakımsızlık nedeniyle yüzde 75’i kullanılamaz durumdaki Evdirhan, ikinci etap kazı çalışmaları başladı.

Antalya'nın Döşemealtı İlçesi'nde Selçuklu İmparatorluğu döneminde yapılmış ancak bakımsızlık nedeniyle yüzde 75'i kullanılamaz durumdaki Evdirhan, ikinci etap kazı çalışmaları başladı. İlk kazmayı Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç vurdu.

Döşemealtı İlçesi Düzlerçamı Mahallesi'nde bulunan 800 yıl önce Selçuklu İmparatorluğu döneminde yapılmış ancak bakımsızlık nedeniyle yüzde 75'i kullanılamaz durumdaki Evdirhan'ı kurtarma çalışmalarının ikinci etap kazı çalışmaları başladı. Döşemealtı Belediyesi tarafından, ilk etap da Antalya Müzesi kontrolünde tarihi kalıntılarının çevre temizliğini ve kısmi bakımını yapılmıştı. Ardından ikinci etap çalışmalarının ihalesi gerçekleştirildi.

Evdirhan'ın ikinci etap kazı çalışmaları rekabetçi ortamın sağlanmasıyla 419 Bin Lira'dan 413 bin 200 Liraya ihale edildi.

EVDİRHAN'A KADIN ELİ.

Kazı çalışmaları, Arkeolog, Sanat Tarihçisi ve Bilimsel Danışman eşliğinde toplam 34 personel tarafından yürütülüyor. Evdirhan'da ki kazı çalışmalarında görev alanların yarıdan fazlasının kadın olması dikkat çekiyor. Çalışan kadınların hemen hemen tamamı ev hanımı. Herbiri deneyimli ve yaklaşık 3 yıldır aynı ekipte görev yapan kadınlar, yaptıkları işten mutlu olduklarını bu sayede hem ev ekonomisine katkı da bulunduklarını hem de tarihi değerlerin ortaya çıkartılmasında pay sahibi olmanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

EVDİRHAN'I TÜRK TURİZMİNE KAZANDIRMAYA KARARLIYIZ

Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen ve görevlilerden bilgi alan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Döşemealtı İlçesi sınırlarında bulunan ve geçmişi 800 yıl öncesine dayanan Evdirhan'ın Türk turizmine kazandırılması için yaklaşık 1 yıldır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlk etap da Antalya Müze Müdürlüğümüzün kontrolünde tarihi yapının çevresinde oluşan bitkiler temizledik ardından da kazı çalışmalarına başladık. Yaklaşık 4 ay sürecek ikinci etap kazı çalışmalarımız uzmanların ve ilgili makamların kontrolünde yapılmaktadır" dedi.

KAZI EKİBİYLE ÇALIŞTI

Belediye Başkanı Turgay Genç, büyük önem verdiği kazı çalışmalarını Yardımcıları Naci Alın, Zafer Yörük ve ihaleyi alan firmanın temsilcileriyle birlikte inceledi. Çalışanların önemli bir bölümünün kadın olmasını memnuniyetle karşıladığını bildiren Başkan Genç, kazı çalışmalarını başlatıp ekibe de yardımcı oldu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgay Genç Döşemealtı Selçuklu Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title