Haberler

8 Yılda 35 Bin Kişi Öldü

Güncelleme:

Verilen Soru Önergesi Türkiye'nin Çok Acı Bir Gerçeğini Ortaya Koydu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 2002-2009 yılları arasında Türkiye genelinde toplam 35 bin 244 kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini bildirdi. Bakan Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre bunlardan 26 bin 287'si şehir dışında, 8 bin 957'si de şehir içinde yaşanan trafik kazalarında yaşamını yitirdi. Yıldırım "Karayolları Genel Müdürlüğü karayollarında trafik güvenliğini sağlamak üzere sorumluluğu altındaki tüm karayollarını sürekli kontrol altında tutmakta ve olası kaza potansiyeli yüksek kesimleri yerinde tespit ederek trafik güvenliğini sağlayacak tedbirler almaktadır" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın trafik kazalarına ilişkin soru önergesini yanıtladı. 2002-2009 yılları arasında trafik kazalarında yaşamını yitirenlere ilişkin sayısal bilgi veren Bakan Yıldırım, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Türkiye genelinde sözkonusu dönemler arasında toplam 35 bin 244 kişinin trafik kazalarında öldüğünü kaydetti. Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, trafik canavarının kurbanlarının 8 bin 957'si şehir içindeki kazalarda, 26 bin 287'si de şehir dışındaki kazalarda yaşamını yitirdi.

-"KAZA KARA NOKTALARINDAKİ İYİLEŞTİRME KAZALARI YÜZDE 65 AZALTTI"-

Trafik kazası sonucu yaralı olarak hastanelere kaldırılıp, yolda veya hastanede ölenlerin trafikte ölüm istatistiklerine dahil edilmesine yönelik çalışmanın İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yürütüldüğünü ifade eden Bakan Yıldırım, trafik güvenliğini sağlamak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü'nce alınan tedbirler konusunda ise şunları söyledi:

"Karayolları Genel Müdürlüğü karayollarında trafik güvenliğini sağlamak üzere sorumluluğu altındaki tüm karayollarını sürekli kontrol altında tutmakta ve olası kaza potansiyeli yüksek kesimleri yerinde tespit ederek trafik güvenliğini sağlayacak tedbirler almaktadır. Ayrıca her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü'nden temin edilen o yıla ait trafik kazası verilerine göre belirlenmiş olan kaza kara noktaları, yerinde yapılan incelemeler neticesinde aciliyet sıralamasına göre iyileştirilmektedir. İyileştirilen bu noktalardaki kaza sayılarında yüzde 65, ölü sayısında yüzde 89, yaralı sayısında yüzde 73 ve maddi hasarlı araç sayısında yüzde 65 azalma sağlanmıştır."

-"583 KAZA KARA NOKTASI İYİLEŞTİRİLDİ"-

Bakan Yıldırım 2003-2009 yıllarında 57 adet hemzemin geçitte ray devreli otomatik bariyer tesisi ve 526 adet kaza kara noktası ve kaza potansiyeli yüksek yer olmak üzere toplam 583 noktanın iyileştirildiğini de bildirdi.(ANKA)

(EG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title