Haberler

8. Uluslararası Karikatür Festivali Sergisi Açılışı Gerçekleştirildi

Eskişehir’de “Gönüllülük” konulu ‘8. Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali’ açılışı gerçekleştirildi.

Eskişehir'de "Gönüllülük" konulu '8. Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali' açılışı gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği karikatür sergisinin açılışına Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, karikatürist Tan Oral, İranlı karikatürist Rahim Asghari ve Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ezgi Uzgel katıldı.

AÜ Eğitim Karikatürleri Müzesi'nde gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan ve sergi hakkında bilgi veren Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ezgi Uzgel, festivalin iki yıldır Eskişehir'de yapıldığını söyledi. Uzgel, "Bugün 'Gönüllülük' konulu 8. Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali için buradayız. Konusu gönüllülük. Bu festival iki yıldır Eskişehir'de düzenleniyor. Daha önce İstanbul Uluslararası Karikatür Festivali'ydi. 45 ülkeden 163 karikatürist 511 karikatürle katıldı. Burada seçme karikatürler bulunuyor. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra sergiyle alakalı düşüncelerini dile getiren Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, bu festivalin iki yıldır burada yapılmasına dikkat çekti. Bir kaç senedir karikatür faaliyetlerini izlediğini ifade eden Günay, "İki senedir bu program İstanbul'da değil burada gerçekleştiriliyor. Bakın bu önemli bir nokta. Çünkü Eskişehir'de karikatürle ilgili bir potansiyel var. Hem karikatürist var hem de karikatüre ilgi var. Hem de Anadolu Üniversitesi Karikatür Müzesi gibi bir yerimiz var bu çok önemli. Burada ne zaman bir uluslararası bir etkinlik gerçekleşse tüm dünya atılıveriyor. Bu çok basit gibi görünse de çok zor bir şey aslında. Alınmış yol atılmış bir adımdır. Tema olarakta çok güzel bir konu seçilmiş. Gönüllülük 3. Sektördür. Birincisi kamu sektörü hizmet eder, ikincisi ise özel sektördür kazanç elde eder. Bu gönül sektörü. Vermek isteyen insanların oluşturduğu bir kaynaktır. Üniversitemizle birlikte bu çalışmayı yapan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından AÜ Sosyal Bilimler Fakültesi'nde, "gönüllülük" konulu bir panel gerçekleştirildi. Ortak olarak üzerinde durulan konunun gönüllülük olduğu panelde konuşan karikatürist Tan Oral, "Bireysel ve evrensel duyarlılığın heyecan verici olması gönül kelimesi ile tanımlanabilir. Gönül zihnimizde genişlemesine bir kavramı kucaklar. Buradan kalkarak, bu biriken kuvvetli duyumun, kişiyi hiçbir karşılığı akla getirmeden yöneltmesi gönüllülük diye adlandırılabilir" diye konuştu.

AÜ Eğitim Karikatürleri Müzesi'nde gerçekleşen festivalde sergilenen karikatürler 30 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi Ömer Faruk Günay Eskişehir Tan Oral Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title