Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Belediye Meclis Üyesi Şenay Beşkardeş, kamu kurum amirleri ve çok sayıda kadın katıldı. Programın açılış konuşmalarını yapan Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü sosyologları Sebahat Orak ve Güler Uysal; Kadınlar Gününün önemi, kadın hakları ve İslam'da kadının yeri ve önemi konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ise, kadınların toplum için çok önemli olduklarını ifade ederek, "Çocuklarımızın eğitiminde özellikle annelerimize çok büyük görevler düşmektedir. Annelerimiz her zaman çocuklarımızın eğitimini sürdürmelerinde büyük fedakarlıklar göstermektedir. Bizler Müslüman bir toplum olarak maalesef kızlarımızı çocuk yaşlarda evlendirmekteyiz. Bu durum beni gerçekten çok rahatsız etti. Benim annelerden istirhamım, kız çocuklarımızın çocuk yaşta evlenmelerine müsaade etmeyiniz. Kaymakamlık olarak kadınlarımız için bazı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda sizlerde neler yapılması gerektiği konularda gelin bizleri yönlendirin. Sizler için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu vesileyle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, belediye olarak kadınlara yönelik çalışmaları ve projeleri olduğuna değinerek, "Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin temel unsurlarından olan kadınların hayatın her alanına katılmasını sağlamak herkesin sorumluluğudur. Bunun için devletimiz tarafından gerek ekonomik, gerek sosyal gerekse de hukuki olarak önemli adımlar atılmaktadır. Kadınlarımızın hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bütün kadınlarımız, bizlerin başının tacıdır. Adilcevaz Belediyesi olarak kadınlarımızın daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri açısından bazı çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Belediyemizden talepleriniz, istekleriniz olduğunda lütfen gelin dertlerinizi, sıkıntılarınızı bizimle paylaşın. Hep beraber bu güzel ilçemizi daha yaşabilir bir hale getirelim. Biz istiyoruz ki kadınlarımız, annelerimiz hep huzurlu ve mutlu olsun ki, çocuklarımız onlardan alacakları eğitimlerle daha sağlıklı ve kendilerini yetiştirmiş, topluma faydalı bireyler olsun. Ben inanıyorum ki siz bayanların desteği ile yolumuza ve hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, hepinize ailenizle birlikte ömür boyu sağlık, mutlu ve huzurlu uzun ömürler diliyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adilcevaz Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title