Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Fethiye'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Fethiye'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Beşkaza Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi'nin çelengi konuldu, daha sonra saygı duşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Işık Taban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün 157 yıl önce emekçi bir grup kadının canları pahasına gerçekleştirdikleri hak ve emek direnişi anısına sürdürülen bir gün olduğunu söyledi. Bu kadar uzun soluklu bir kadın hareketinin bugün geldiği noktaya üzülerek baktıklarını belirten Taban, kadınların küçük hesapların içinde, haklarına düşene razı olduklarını ifade etti.

Taban, kadınlar olarak 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerin öneminin farkında olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yarınları şekillendirecek şeyin kadınlar olduğunun farkındaydık. Bu nedenle 'Şehirler değişecekse kadın eliyle değişecektir' bu seçimin sloganı olmalıdır diyerek yola çıktık. Şehirler için fikrimiz de vardı, çözüm önerilerimiz de vardı. Onları hayata geçirmek için aday da olduk. Ancak, asla yerine getirilmeyen vaatlere rağmen, göreve talip olsak da ne yazık ki yine seçilebilir yerlerde yer bulamadık."

Fethiye Kadın Meclisi Başkanı Deniz Kader Şarlak ise 2014'de Birleşmiş Milletlerin Kadınlar Günü için sloganının "İlham veren değişim" olduğunu hatırlattı. Bu doğrultuda kadınların kendisini geliştirmesi gerektiğine işaret eden Şarlak, belirlenen sloganın amacının kadınların güçlenmesine inanma ve bu konuda çalışmalarına olanak tanımak olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlenen kermesin açılışı yapıldı. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title