Haberler

8. Cumhurbaşkanı Özal Davasında Levent Ersöz Beraat Etti

Güncelleme:

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın öldürülmesine azmettirmek suçlamasıyla yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz beraat etti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın öldürülmesine azmettirmek suçlamasıyla yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz beraat etti.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma sonrası basın mensuplarına beraat kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ersöz, bu davanın tek dayanağının gizli tanık beyanları olduğunu söyledi. Gizli tanık beyanlarının ve açılan davaların tamamıyla siyası iktidar ve cemaat işbirliğiyle ortaya çıkarılan davalar olduğunu iddia eden Ersöz, "Dosyalarda hiçbir şekilde kesin, somut deliller yoktur. Maksat bizler üzerinden TSK'yı itibarsızlaştırmak ve etkinliğini kırarak yaşadığımız coğrafya ve Orta Doğu bölgesindeki TSK'nın gücünü kırmak suretiyle de başlangıçta tüm emperyalist güçlerin bu bölgede yapmak istedikleri planlara hizmet etmek maksadını gütmüştür. Hep hukuk tarihinde yaşanan örneklerden bir takım şeyler söylenir. Bunlardan bir tanesi 'Berlin'de hakimler var' sözüdür. Ama bugün burada gördük ki; bizim uzun zamandır özlediğimiz bağımsız ve tarafsız Türk yargısının Ankara'da bulunduğuna ilişkin bir karar çıktı. Demek ki Ankara'da da orada bulunan hakimler mevcutmuş. Onlar da bütün bunları değerlendirdiler ve sonuçta bizleri beraat kararı vermek suretiyle bizler üzerinden TSK'ya yönelik kurulan kumpasların da, gizli tanık müessesinin de ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşacağını gören, kendilerini mahkeme önünde bulan, kendilerini temize çıkardıktan sonra da yasalar yapan veya yasalar değiştiren zümreler için, siyaset mekanizması için, cemaat mekanizması için gerçekten tam bir ağır darbe olmuştur. Onların hezeyanlarına verilmiş olan açık ve net bir cevaptır. Türk halkı bundan sonra bunları görecektir. Tarihi bir karar verilmiştir. TSK'dan kim özür dileyecektir" dedi.

Ersöz'ün avukatı da adliye çıkışında yaptığı açıklamada, merhum Cumhurbaşkanı Özal'a suikast davasıyla ilgili beraat kararı verildiğini belirterek şunları söyledi:

"Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında olayı analiz etmiş, gizli tanıkların beyanlarına itibar edilmemesi gerektiğini, bu beyanların Genelkurmay Başkanlığı Jandarma Genel Komutanlığı yazılarıyla geçersiz kılındığı, ancak Cumhurbaşkanının ölümünde karanlık noktalar olduğu için kamuoyunun ve ilgili idari adli makamların tereddüt taşıdığı belirtilerek esas hakkındaki mütalaa oluşturulmuş ve nihai olarak beraat talebinde bulunulmuştur. Mahkemede bu beraat talebine uyarak müvekkilimin atılı suçtan beraatine karar vermiştir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Levent Ersöz Turgut Özal Orta Doğu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title