Haberler

8. Akademik Değişim Programları Semineri Gaziantep'te Yapıldı

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun: "Bilgi, bizim medeniyetimizin malı olmak zorundadır"

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yürütülen, öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları kapsamında, "8. Akademik Değişim Programları" semineri yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerin açılışında, üniversitelerin sıradan kurum olmadığını, akıl ve etiğin en üst düzeyde kurumsallaştığı bilim yuvaları olduğunu belirtti.

İnsan yetiştirmenin sadece yüksek lise gibi bir müfredat programını uygulamayla yapılamayacağını, üniversitelerin gençleri bütün yönleriyle öğreten, eğiten ve geleceğe hazırlayan kurumlar olduğunu ifade eden Coşkun, şunları söyledi:

"Bunun örneklerini kendi coğrafyamıza, kendi medeniyet dünyamıza baktığımızda bizde de bunlar var. Farabiler, Mevlanalar, İmam- ı Rabbaniler, Gazaliler gibi. Buna dair yeterince bilgi, yeterince incelenmiş, irdeleniş ve bize taşınmış değildir. Bilgi, bizim medeniyetimizin malı olmak zorundadır. Bu ülkeyi, bu coğrafyayı, geçmişten aldığımız medeniyet değerlerini bugünün bilgileri ışığında, çağın getirdiği yenilik, teknoloji, inovasyon ışığında geleceğe taşımakla yükümlü bir yerdir üniversite."

GAÜN'ü bu anlayışa hakim kılmaya ve bu anlayış çerçevesinde toplumla iletişim kurmaya, toplumun değişik katmanlarıyla gerek kamu kuruluşlarıyla, gerek sivil toplum kuruluşlarıyla bir iletişim içerisinde olmaya özen gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Coşkun, üniversite- sanayi işbirliği konusunda önemli projeler, önemli strateji ve belgeleri geliştirdiklerini söyledi.

İki gün sürecek seminere, Türk üniversitelerin ilgili program yetkililerinden oluşan 316 kişi katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title