Haberler

78 Yaşındaki Bir Hastadan 405 Gram Kitle Çıkarıldı

Sakarya’da 78 yaşındaki bir hastanın karnından 12 santimetre uzunluğunda 405 gram ağırlığında kitle çıkartıldı.

Sakarya'da 78 yaşındaki bir hastanın karnından 12 santimetre uzunluğunda 405 gram ağırlığında kitle çıkartıldı.

Sakarya'daki kamu hastaneleri, bir biri ardına gerçekleştirdiği özellikli ameliyatlarla dikkat çekmeyi sürdürürken, uzun yıllar acil hastanesi olarak bilinen Toyotasa Hastanesi de özellikli ameliyatlara başladı. Sağlık Bakanlığı Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı faaliyet gösteren hastanelerde özellikli ameliyatlarda artışlar devam ediyor. Şehir merkezinde başta Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere, Yenikent Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen özellikli ameliyatlara Toyotasa da eklendi.

Türkiye'nin en önemli ulaşım güzergahı TEM karayolu üzerinde bulunan Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nde acil travma ve rutin ameliyatlara özellikli diye adlandırılan ameliyatlar da eklendi.

Toyotasa Hastanesi'nde Op. Dr. Turgay Şimşek, Op. Dr.Suat Sancaktar ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla H.K'nin karın bölgesinden yaklaşık 12 santimetre 405 gram ağırlığında bir kitle (Gastrointestinal Stromal Tümör) çıkarıldı. Toyotasa Başhekimi Op. Dr. Turgay Şimşek, ameliyatın başarılı geçtiğini ifade ettiği açıklamasında "gist"in mide ve bağırsaklarda görülen bir tümör türü olduğunu ve bu tümörün, organları destekleyen dokulardaki kontrolsüz hücre çoğalmasından kaynaklandığını belirtti. Şimşek, Genellikle 60 yaşlarında görülen ve görülme sıklığı 100 bin olguda 2 olan GİST'in bu hastada midenin en üst bölümü (fundus) bölgesine yakın bir bölgeden köken alması ve bu yerleşimin nadir görülmesi nedeniyle de akademik bir değeri olduğunu söyledi.

Tümör yayılımı olmayan hastaya cerrahi onkoloji konseyi değerlendirilmesi sonrasında (imatinib mesilat) ilaç tedavisi başlanıldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title