Haberler

7. Kulakkaya Ağaçbaşı Yayla Kültür ve Sanat Festivali

Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya Yaylası'nda "Kulakkaya Ağaçbaşı Yayla Kültür ve Sanat Festivali" gerçekleştirildi.

Dereli ilçesine bağlı Kulakkaya Yaylası'nda yedincisi düzenlenen "Kulakkaya Ağaçbaşı Yayla Kültür ve Sanat Festivali" gerçekleştirildi.

Dereli Kaymakamlığı ve Yavuzkemal Belde Belediyesi tarafından organize edilen festivale katılanlar, gerçekleştirilen etkinlik ve yarışmalarla doyasıya eğlendi.

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, yaptığı konuşmada, yaylaların tanıtımı için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, bu tür etkinliklerin Giresun'un tanıtımına katkı yaptığını söyledi.

Yeşil Yol Projesi ile Karadeniz yaylalarının birbirine bağlanacağını ifade eden Geldi, "Samsun'dan Rize'ye, dağlar ve ormanlık alanlar üzerinden ulaşacak turistik güzergah oluşturulması amacıyla başlatılan Yeşil Yol Projesi'nin çalışmaları sürüyor. Kısa bir zaman sonra Karadeniz'in tüm yaylaları birbirine bağlanmış olacak. Yaylalarımız bir olacak" diye konuştu.

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal da geleneksel hale getirilen festivali ile gurbet ile sıladaki Giresunluları buluşturarak ve bölge yaylalarının tanıtımını yaptıklarını vurguladı.

Önal, "Yavuzkemal Beldesi yaylalar diyarıdır. Bu cennetten köşe yaylalarımıza tüm insanları bekliyoruz. Çünkü buralar görülmesi gereken yerlerdir. Bu festivalimizle de yaylalarımızı gün yüzüne çıkartmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Festivalde düzenlenen en güzel buzağı yarışmasında birinciliği İsmet Önal'ın "Sarı Kız" isimli buzağısı kazandı. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Festivale, Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Geldi Yavuzkemal Giresun Dereli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title