Haberler

-7 Derecede Başkan Kasap'tan Kar Değerlendirmesi

Güncelleme:

Rize'de yoğun hava muhalefeti sonucu yağan kar nedeni ile ulaşımın aksamaması için Rize Belediyesi ekipleri geceli gündüzlü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Önemli bir toplantıya katılmak üzere Ankara'da bulunan ve uçak seferlerinin iptal edilmesi ile kara yolu ile Rize'ye dönen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap kar çalışmalarını yerinde inceleyerek basın açıklaması yaptı.

Ekipler gece itibari ile şehir merkezinde yoğunlaşarak Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi başta olmak üzere ana harter yollarda çalışmalarını sürdürdü. Kar yağışının Rize'de etkili olduğu süre içerisinde önemli bir toplantı için Ankara'da bulunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Belediyesi teknik ekibi ile sürekli telefonla irtibat içerisinde olarak çalışmaları takip etti.

Gece 00.30'da Rize'ye ulaşan Başkan Kasap, teknik ekiple beraber çalışmaları yakından takip ederek bir basın açıklamasında bulundu.

BAŞKAN KASAP, EN FAZLA KAR RİZE'DE…

Başkan Kasap açıklamasında, Yurt genelinde olduğu gibi Rize'de de etkili olan kar yağışının il genelinde şiddetli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti;"Sayın Başbakanımızın daveti üzerine il dışında bulunduğum için ilk gün burada bulunamadım. Rize'den ayrılmadan önce meteorolojinin uyarısı üzerine Rize Belediyesi olarak hazırlıklarımızı yapmıştık. Hava muhalefeti dolayısı ile geri dönüşüm kara yolu ile gecikmeli oldu fakat arkadaşlarımız gece gündüz çalışmalara aralıksız devam ettiler. Kara yolu ile gelmem dolayısı ile illerde gözlemlerim doğrultusunda en fazla karı ilimiz Rize'de gördüm. Tabi ki vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyordu. Ancak şu da bir gerçektir ki dünyanın hiç bir tarafında kar yağdığı esnadabütün sokaklarda kar temizliği yapılamaz fakat öncelikli olarak ana arterler acil durumlar için hazır hale getirilir. Kar yağışı etkisini kaybettikten sonra kar çalışması daha geniş kapsamlı bir şekilde yapılır. Bizde Rize Belediyesi olarak bunu yaptık.

HASTANE VE HASTASI OLAN EVLERE ÖNCELİK TANINDI…

İlk gün daha çok hastane yollarımızı ve hastası olan evlerimizin yollarında çalışmaları sürdürdük. Bizlere ulaşan vatandaşımızın elimizden geldiğince yanında olmaya çalıştık. Kar yağışı etkisini kaybettikten sonra çalışmalarımız daha verimli olmaya başladı ve ekiplerimiz sabaha kadar kar temizleme çalışmalarını sürdürecektir. Vatandaşımızın tereddüdü olmasın başından beri kontrol belediyemizin elindedir. Bizlere ulaşan vatandaşlarımızın şikayetlerini dikkate alarak yardımcı olduk. An itibari ile vatandaşlarımızın hiç bir şikayeti yoktur. Bu Allah tarafından gelen bir afettir tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu gibi durumlarda iletişim kanallarımız her türlü açıktır vatandaşlarımız her türlü şikayetini bizimle paylaşabilirler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rize Belediyesi Reşat Kasap Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title