Haberler

7 Bilinmeyenli Denklem!

Güncelleme:

Bahçeli, AKP'yi 7-K'lı Tahribat Zinciri Yaratmakla Suçladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'nin gerilimden medet umduğunu, her türlü istismarı siyaset adına yapmayı mübah gördüğünü belirterek, "Zira yaşadığımız sancılar mutlaka olması gereken toplumsal değişim arzusundan ziyade, kötü bir yönetimin neden olduğu "Kriz, Kargaşa, Kaos, Korku, Kutuplaşma, Kavga ve Karanlık'dan oluşan "7-K'lı tahribat zinciridir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da Sueno Otel'de gerçekleştirilen Akademisyenler Çalıştayı'nda konuştu. Toplumu değiştirmek isteyenlerin başvurduğu en kestirme ve yapay yolun önce toplumsal kurumları değiştirmekten geçtiğini belirten Bahçeli, "Demokratik rejimlerde köklü dönüşümler toplumsal tahribatlara yol açar ve ağır bireysel ve toplumsal kimlik ve kişilik travmaları oluşturur" diye uyardı.

- BAHÇELİ'DEN, BAŞBAKAN'A ÜSTÜ KAPALI UYARI-

MHP Genel Başkanı, konuşmasında iktidarı şu sözlerle uyardı:

"Bu konuda toplumsal taleplerin çok ötesinde kurumsal zorlamalara müracaat edenlerin, toplumu kazanmadan dayatmalara başvuranların veya toptan eski kurumu yıkarak yeni olduğunu zannettiklerini eski topluma zorlayanların başarısızlıklarına tarih şahittir. Ne var ki, toplumsal kurumları ortadan kaldırarak, yerine yenilerini koymaya çalışanlar kadar, mevcut yapıları özürlü siyaset algıları ile kötü yönetimleri ile tahrip edenler de aynı çıkmaz yolun yolcularıdır."

- BAŞBAKAN'IN ÜÇ ÇOCUK SÖYLEMİNİ HATIRLATTI-

Aile kavramının zayıflamaya yüz tuttuğuna işaret eden Bahçeli, "Ancak AKP iktidarının "üç çocuk' tavsiyesi dışında aileyi koruyucu hiçbir tedbir almadığı da bir gerçektir" dedi.

Devleti ve toplumu ayakta tutan yapı taşların yerinden oynadığına dikkat çeken MHP Genel Başkanı, "Üzerinde tartışmaların yapıldığı laiklik de bu yıpranmadan payını almakta" dedi.

- "AKP GERİLİMDEN MEDET UMUYOR"-

AKP zihniyetinin gerilimden medet umduğunu belirten Bahçeli, "Her türlü istismarı siyaset adına yapmayı mübah gören, milletin sosyolojik süreçlerini alt üst eden tahripkar gafleti, ihanete varan uygulamaları ve geçmişle bağlantılı nefreti bugün karşımızdaki karanlık ve vahim tabloyu çıkarmıştır" diye konuştu.

- YARGIDAKİ TARTIŞMA-

Son günlerde AKP ile yargı oranları arasındaki tartışmaya da gönderme yapan Bahçeli, şöyle dedi:

"Bir toplumsal ihtiyaç ve kararlardan doğmuş yapı olan devletin toplum hayatında sahip olduğu üç önemli hak; yasama yapabilme, yürütmede bulunma, yargılama hakları ve bunları icra eden müesseseler arasındaki gerilimler AKP iktidarları döneminde tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Nitekim tarihin derinliklerinden gelerek toplumsal taleplere göre şekillenmiş toplumsal kurumlar ve oluşmuş yapı alt üst olmaktadır."

- BAHÇELİ'DEN YENİ KAVRAM: "7-K"-

Ülkenin kötü yönetildiğini vurgulayan Bahçeli, 7-K olarak nitelendirdiği yeni bir kavram ortaya atarak, "Zira yaşadığımız sancılar mutlaka olması gereken toplumsal değişim arzusundan ziyade, kötü bir yönetimin neden olduğu 'Kriz, Kargaşa, Kaos, Korku, Kutuplaşma, Kavga ve Karanlık'dan oluşan "7-K'lı tahribat zinciridir" dedi.

- "SİYASİ İRADE DEMOKRATİK YOLLARDAN EL DEĞİŞTİRMELİDİR"-

Ülkenin normalleşmesi için AKP'nin gitmesi gerektiğini iddia eden Bahçeli, "Ülkemizin normalleşmesi ve millet olarak özgüvenimizi tekrar kazanmamız için demokratik yollardan siyasi iradenin el değiştirmesi ve yenilenmesi zorunlu bir hale gelmiştir" dedi.

Bahçeli, Türkiye'nin karşısındaki çok ciddi iç ve dış güvenlik tehlike ve tehditlerin gittikçe ağırlaştığını belirterek, şöyle devam etti:

"Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terör tırmanmıştır. Siyasi ayrılıkçılık hevesleri hız kazanmıştır. Etnik bölünmeye zemin hazırlayan iç ve dış tahrikler artmıştır. İç huzur, kardeşlik ve dayanışma ruhu yara almıştır. Cumhuriyetin ilke ve esasları tartışmaya açılmış, yıkıma anayasal kılıf bulma sürec

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title