Haberler

7 Asırlık Çınar Ağacı Tarihe Tanıklık Ediyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde bulunan 700 yıllık çınar ağacı, zamana direniyor.

Antalya'nın Akseki ilçesinde bulunan 700 yıllık çınar ağacı, zamana direniyor.

Akseki ilçesi Cendeve mahallesi Sarmaşıklı mevkisindeki piknik alanında bulunan çınar ağacı, bölgeye pikniğe gelen vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Yaşlı çınarı inceleyen vatandaşlar, ağacın önünde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.

Cendeve mahallesi Muhtarı Salih Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akseki Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ölçümlerde ağacın yaklaşık 700 yıllık olduğunun tespit edildiğini söyledi. Bölgede 300-350 yıllık birçok çınar bulunduğunu ancak bu ağacın daha eski tarihe dayandığını anlatan Çelik, "Bu ağacın içerisi bir kanepe atacak kadar geniş. Ağaca bir süre önce yıldırım isabet etti. Bölgeye gelen bazı vatandaşlar da kovuğunda ateş yakmışlar. Ağacın bir kısmı yanmasına rağmen zamana direniyor." dedi.

Çelik, ağacın yaşamını sürdürmesi için resmi olarak koruma altına alınması gerektiğini ve bu konuda çaba sarfettiklerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden 96 yaşındaki Ahmet Kondak ise gençliğinde bölgede hayvan otlatıp piknik yaptıklarını söyledi. Ağaçların oldukça büyük olduğunu anlatan Kondak, "Atalarımız bu ağaçların çok geçmiş tarihlerden kendilerine miras kaldığını söylerlerdi. O nedenle ağaca hiç zarar vermedik. Bazıları ateşle ağacı yakmış. Çok üzüldüm. Çınar ağacı her şeye rağmen zamana direniyor ve hayatta kalmaya çalışıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Orman İşletme Müdürlüğü salih çelik Antalya Akseki Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title