Haberler

600 Yıllık Gelenek Günümüze Taşındı

Güncelleme:

Akseki ilçesi Ceceler Mahallesinde düzenlenen 20. Geleneksel Kervan Günü'nde, 600 yıllık bir gelenek yeniden yaşatıldı.

Akseki ilçesi Ceceler Mahallesinde düzenlenen 20. Geleneksel Kervan Günü'nde, 600 yıllık bir gelenek yeniden yaşatıldı.

600 yılı aşkın gelenek ve göreneklerin canlandırıldığı 'Kervan Günü'nde develerle kervanlar oluşturulup gelin alma, düğün alayı düzenlendi. Kervan Günü'nde piyango çekilişleri yapılırken, kazanan vatandaşlara elektrikli ev aletleri hediye edildi. Festival kapsamında dışarıda yaşayan Ceceler Mahallesi öğrencilerinden başarılı 30 öğrenciye de bilgisayar, kitap, kırtasiye malzemeleri verildi.

Ceceler Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 'Kervan Günü'nde Antalya, Aydın, Bursa, Konya, İstanbul'da yaşayan yaklaşık 2 bin Cecelerli bir araya geldi.

Derneğin Başkanı Şevket Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının gelenek ve göreneklerini yeni kuşaklara aktarmak olduğunu belirterek, "Amacımız 600 yılı aşkın bir tarihe sahip kültürel faaliyetlerimizi devam ettirmektir. Yılda birkaç gün de olsa hemşerilerimizle hasret gideriyoruz" dedi.

Mahalleliler 600 yıllık gelenekleri olan tarihi gelin alma, düğün alayı gösterilerini ilgiyle izledi.

Kervan gününe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı konuşmada, "Biz büyük bir ülkeyiz, büyük bir milletiz. Geleneklerimize göreneklerimize bağlıyız" ifadelerini kullandı.

Kervan gününe Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, AK Parti Akseki İlçe Başkanı Mehmet Özdilek,  Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Ergin, ve yaklaşık 2 bin Cecelerli katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Akseki Kervan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title