Haberler

60 Sorunun 60'ı da Askeri Hakimlik Sınavı'nda Çıktı"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları iddiasıyla 136 kişi hakkında hazırladığı iddianamenin şüphelilerinden eski askeri hakim Veysel Uçar, Askeri Hakimlik Sınavı sorularının örgüt tarafından kendilerine verildiğini...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri yargı yapılanmasını oluşturdukları iddiasıyla 136 kişi hakkında hazırladığı iddianamenin şüphelilerinden eski askeri hakim Veysel Uçar, Askeri Hakimlik Sınavı sorularının örgüt tarafından kendilerine verildiğini itiraf etti.

"Yurtta Sulh Konseyi" tarafından hazırlanan so¨zde "Sıkıyo¨netim Mahkemeleri Go¨revlendirme Listesi"nde Adana Sıkıyo¨netim Askeri Mahkemesi Askeri Hakimi olarak go¨revlendirilen Uçar, iddianamede yer alan ifadesinde, 2008-2009 yıllarında üniversiteye hazırlık için Gaziantep'in Nizip ilçesinde örgüte bağlı FEM Dershanesine gittiğini, 2009'da 9 Eylu¨l Hukuk Faku¨ltesini kazandığını söyledi.

İzmir'de bir süre devlete ait yurtlarda kaldıktan sonra arkadas¸larının tavsiyesiyle cemaate ait oldugˆunu sonradan o¨gˆrendigˆi Buca'daki Burç yurduna geçtiğini anlatan Uçar, "Yaklas¸ık 4-5 ay burada kaldıktan sonra odada ismini hatırlamadıgˆım, o yurtta kalan bir s¸ahıs yanıma gelerek, hukuk faku¨ltesinde birlikte okudugˆum Muhsin Atıcı, Cos¸kun Kabaca ve Kahraman C¸ınar ile u¨niversiteye daha yakın bir evde kalmak isteyip istemedigˆimi sordu. 'Bir hafta kalmayı dene olmazsa yine yurda do¨nersin' teklifinde bulundu. Bunu so¨ylerken hic¸bir cemaate ait olmadıgˆını belirtti. Ben de bu üç kişiyi tanıdıgˆım ic¸in ve maddi durumum sebebiyle teklifi kabul ettim" dedi.

Bu tarihten itibaren "ev abiliğini" Muhsin Atıcı'nın yaptığı evde Kabaca ve Çınar ile birlikte kalmaya başladığını anlatan Uçar, şöyle devam etti:

"Evde bana cemaat veya Fethullah Gu¨len ile alakalı bir s¸eyden bahsetmediler. Daha sonra bunun bir taktik oldugˆunu anladım. Beni ısındırmak ic¸in bo¨yle yapıldıgˆını fark ettim. 2011'de Muhsin Atıcı bana 9 Eylu¨l U¨niversitesi olarak Didim'de gu¨nlu¨k bir gezilerinin oldugˆunu istedigˆim takdirde gelebilecegˆimi so¨yledi. Kabul ettim. Muhsin A, Mustafa F, Cos¸kun K, Kahraman C¸, Olgun Y. ve u¨niversiteden tanımadıgˆım 50 kis¸iyle gittik. Bu otelde Erhan Y, Abdullah K, O¨mer T. ve Mesut Y. ile aynı odada kaldım. Ayrıca bu gezide Muhammet S.M ve Ali S. isimli s¸ahıslar da bulunuyordu. Aynı hukuk faku¨ltesinde olabilecegˆimizi du¨s¸u¨ndu¨gˆu¨m Adil D, Halil K. ve Hu¨seyin T. de bulunuyordu. Bu gezide birlikte oldugˆumuz insanların bu¨yu¨k olasılıkla bu o¨rgu¨tle ilis¸kili olabilecegˆini du¨s¸u¨nu¨yorum.

Evde birinci senenin sonunda yavas¸ yavas¸ Fethullah Gülen'e ait sohbetler dinletilmeye bas¸landı. Bunu Muhsin A. yapıyordu. Muhsin A, bizim evin abisi olması dıs¸ında, o¨rgu¨t ic¸erisinde aktifti. Muhtemelen digˆer o¨rgu¨t evleri ile de ilgileniyor gibiydi. Bize araba ile aylık erzaklarımızı getirir ve eve dair tu¨m o¨demeleri kendisi yapardı. Birinci seneden sonra artık yavas¸ yavas¸ evimizde sohbetler du¨zenleniyor, Muhsin de bu sohbetlere katılıyordu. Bu sohbetler senede iki u¨c¸ defa du¨zenlenirdi. Bulundugˆum ev dıs¸arıdan bakıldıgˆı taktirde kesinlikle cemaat evi go¨ru¨nu¨mu¨nde degˆildi. Bize so¨ylenen sadece ders c¸alıs¸mamız ve soru sormamamızdı. Bunun dıs¸ında namaz kılar kendi aramızda arada bir dini sohbetler ederdik."

"60 sorudan 60'ı da sınavda c¸ıktı"

Mezun olunca İzmir'deki bu evde 2014'ün Ekim-Kasım aylarında yapılacak hakimlik sınavına hazırlandığını anlatan Veysel Uçar, ifadesini şöyle sürdürdü:

"2014 yılının Eylu¨l ayının bas¸larında, Muhsin kendisini bir arkadas¸ının aradıgˆını eve iki abinin gelecegˆini ve bizimle go¨ru¨s¸mek istedigˆini so¨yledi. Biz de kabul ettik. Akabinde gu¨nu¨nu¨ hatırlamadıgˆım bir tarihte aks¸am vaktinde evimize ismini hatırlamadıgˆım ve kendisini bir daha go¨rmedigˆim bir s¸ahıs ve kendini Metin olarak tanıtan 28-30 yas¸larında, 1.80 boylarında, kumral, gu¨r, kısa ve hafif kır sac¸lı s¸ahıs geldi. Benimle o¨zel olarak konus¸mak istediklerini so¨ylediler. Bas¸ bas¸a benim odama gec¸tik. Burada Metin ve yanındaki s¸ahıs bana Askeri Hakimlik Sınavı'na hazırlanıp hazırlanmadıgˆımı sordular. Ben de Askeri, I·dari ve Adli olmak u¨zere hakimlik sınavlarına c¸alıs¸tıgˆımı so¨yledim. Bana Metin'in elinde bulunan pos¸etin ic¸inden bir A4 kagˆıdı uzattılar. Bu soruların Askeri Hakimlik Sınavı'nda c¸ıkabilecegˆini söylediler. Kendisine bu konuda hic¸bir soru sormamamı ve kagˆıda bir saat bakıp tekrar kendisine vermemi istediler.

Ayrıca bu eve bir daha gelmemem gerektigˆini söylediler ve telefon numaramı degˆis¸tirmemi istediler. Askeri Hakimlik Sınavı'ndan sonra net hatırlamakla birlikte takriben 3-4 hafta sonra saat 11.00 sıralarında, Kızılay'da ismini hatırlamadıgˆım bir kafede bulus¸acagˆımızı so¨ylediler. Ben de kabul ettim. Kagˆıtta 60 tane karıs¸ık derslerden soru vardı. Bu sorular dogˆru cevapları is¸aretlenmis¸ sorulardı. Bir saat bu soruları inceledikten sonra kagˆıdı kendisine geri verdim. Bu tarihten yaklas¸ık iki hafta sonra sınava girmek ic¸in, ilk o¨nce I·stanbul Deniz Harp Okuluna gittim. Askeri hakimlik sınavına girdigˆimde Metin isimli s¸ahsın bana vermis¸ oldugˆu 60 sorudan 60'ının da sınavda c¸ıktıgˆını go¨rdu¨m."

"O kadar beynim yıkanmıştı ki tümünü tedbir amaçlı sandım"

Sınav sonrası Ankara'ya ablasının yanına do¨ndu¨ğünü belirten Uçar, "Burada s¸u anda numarasını ve kimin u¨zerine oldugˆunu hatırlamadıgˆım konto¨rlu¨ GSM hattımı degˆis¸tirerek, başka bir hat aldım. Artık o kadar c¸ok beynim yıkanmıs¸tı ki yaptıgˆım tu¨m hareketlerin tedbir amac¸lı oldugˆunu du¨s¸u¨yor ve sorgulamıyordum" dedi.

Yazılı sınavdan sonra so¨zles¸tikleri gibi Kızılay'da bir kafe Metin isimli kişiyle bulus¸tuğunu anlatan Uçar, şunları söyledi:

"Bana yazılı sınavı gec¸ip gec¸medigˆimi sordu. Gec¸tigˆimi so¨ylemem u¨zerine egˆer mu¨lakat sınavını da gec¸ersem Ekim ayı ic¸erisinde bulus¸mamızı, egˆer mu¨lakatı gec¸emezsem bulus¸mamızın gerekmedigˆini so¨yledi. Ekim ayı ic¸inde Hava Harp Okulunda aynı gu¨n ic¸erisinde fiziki yeterlilik ve mu¨lakat sınavlarına girdim. Mu¨lakatta iki dakika su¨reyle kendimi tanıtmamı istediler ve hukuki birkac¸ soru sordular. Yaklaşık 10 dakika kaldıktan sonra dıs¸arıda mu¨lakatı da kazandıgˆımı so¨ylediler. Ertesi gu¨n genel sagˆlık raporunu almak u¨zere tekrar Yes¸ilyurt Hava Harp Okuluna gittim. Burada da bir sıkıntı c¸ıkmadı. Aynı gu¨n Ankara'ya do¨ndu¨m. Metin isimli s¸ahısla söylediği tarihte belirlediğimiz yerde bulus¸tuk. Kendisine mu¨lakatı kazandıgˆımı so¨yledim. O da bana tu¨m egˆitimi tamamladıktan sonra ilk pazar gu¨nu¨ hatırlamadıgˆım bir yerde tekrar bulus¸mamızı, egˆer so¨yledigˆim tarihlerde bulus¸amazsak bulundugˆumuz kafenin 50 metre ilerisinde bulunan bir evi go¨sterdi. Kendisi ile bu ev u¨zerinden irtibat kurabilecegˆimi so¨yledi. Bu ev Yenimahalle Belediyesi civarında bulunan bir kafenin u¨zerinde kahverengi beyaz renkli 3 katlı bir binanın 1. katıydı."

Uçar, sınavı kazandıktan sonra örgütün belirlediği Mamak'taki bir evde kalmaya başladığını, evde Gülen'e ait kitapların okunduğunu ve dini sohbetlerin yapıldığını, darbe girişimi sırasında lenf kanseri olan kardeşiyle ilgilendiğini, girişimi babasından öğrendiğini, o andan itibaren içinde bulunduğu örgütün gerçek kimliğinin farkına vardığını belirtti.

Veysel Uçar, "Bu haberi o¨gˆrendigˆim andan itibaren ben ne gibi bir yapı ic¸erisinde oldugˆumu, darbe tes¸ebbu¨su¨nde bulunan o¨rgu¨tu¨n tamamen eli silahlı bir tero¨r o¨rgu¨tu¨ oldugˆunu anladım. Bu o¨rgu¨t ic¸erisinde tamamen saf ve temiz duygularla bulundum. I·c¸inde bulundugˆum o¨rgu¨tten konusu suc¸ tes¸kil edecek herhangi bir talimat almadım. Maddi ve ailevi durumum iyi olmadıgˆı ic¸in beni kullanmaya c¸alıs¸tılar. Bunu biraz gec¸ anladım. Son olarak yas¸anan bu darbe giris¸iminden sonra bu o¨rgu¨tu¨n eli silahlı kanlı bir o¨rgu¨t oldugˆunun farkına vardım. Bu sebepten dolayı tu¨m bildiklerimi baskı ve tehdit altında olmadan samimiyetle anlattım" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep İzmir Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title