Haberler

60'ından Sonra Bilgisayar Öğrendiler

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Atatürk Gençlik Merkezi, ‘Herkes Bilgisayar Öğrensin’ projesi ile birçok yaşlıya bilgisayar öğretti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Atatürk Gençlik Merkezi, 'Herkes Bilgisayar Öğrensin' projesi ile birçok yaşlıya bilgisayar öğretti. 30 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların teknolojiyle tanıştığı kursun sona ermesiyle yaşlılar bilgisayar belgelerine kavuştu.

Manisalıların sosyal ve kültürel olarak gelişmesini hedefleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Gençlik Merkezi bünyesinde açtığı sertifikalı kurslarla ilgi odağı oldu. Atatürk Gençlik Merkezi Müdürü Duygu Karataş, 2015 Kış Dönemi'nde 30 kursta 451 kursiyerin eğitim gördüğünü belirtip, özellikle bilgisayar kurslarının yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Yaşlı vatandaşlar için bilgisayar eğitim verdiklerini kaydeden Karataş, 31 yaşlının 75 saat bilgisayar dersi görüp, katılım belgelerini aldığını söyledi.

'HERKES BİLGİSAYAR ÖĞRENSİN'

Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlu Müdürü Duygu Karataş, Kasım ayı içerisinde açılan bilgisayar kursunda bu kez yaşlıları hedef aldıklarını ifade etti. Karataş, "Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi olarak ilk önce 'Annem Bilgisayar Öğrensin' projesine start verdik. Ardından bu projeyi genişleterek 'Herkes Bilgisayar Öğrensin' sloganıyla özellikle yaşlı vatandaşlarımızı hedef aldık. Bu kursların dönem sonuna geldik. Sertifikalarını verdik. 30 yaş ve üzerinde kadın erkek kursiyerlerimiz var. Bunlara belirli bir modül içerisinde eğitim verdik" dedi.

ARTIK TEKNOLOJİNİN İMKANLARINI KULLANABİLİYORLAR

Kursiyerlerin internet çağında teknolojiden uzak kalmamak ve tüm imkanları kullanmak için kursa büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden Karataş, "Özellikle torunlarıyla internet üzerinden görüşebilmek, yurtdışındaki akrabalarıyla sosyal paylaşım siteleri üzerinden görüşmek istiyorlar. Ancak bilgisayar kullanmayı bilmedikleri için büyük sıkıntı yaşıyorlardı. Bize başvurmalarıyla birlikte artık teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak sevdikleriyle iletişim kurabiliyorlar. Birçok kursiyer de kendi başına yetebilmek için bize başvurmuştu. Artık birçok şeyi tek başlarına yapabiliyorlar" diye konuştu.

BİLGİSAYAR TUŞLARINDAN KORKMUYORLAR

Merkez Müdürü Duygu Karataş, kursun sonunda yaşlıların internet dünyasını tanımaya başladığını belirterek, " Yaşlılarımız artık bilgisayarın tuşlarından korkmuyorlar. Bu vatandaşlarımıza teknolojiyle tanışma imkanı sağladığı için Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ediyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Karataş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title