Haberler

6. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Seramik eserlerinden detaylar Sanatseverlerin seramikleri incelemesi DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevim Çizer'in konuşması 6. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çizer: "Anadolu'nun seramik tarihi oldukça eskidir, neolitik çağa kadar uzanmaktadır" Seramik sanatının imkan ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu, Kocaeli'de başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Seramik eserlerinden detaylar

Sanatseverlerin seramikleri incelemesi

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevim Çizer'in konuşması 6. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çizer:

"Anadolu'nun seramik tarihi oldukça eskidir, neolitik çağa kadar uzanmaktadır"

Seramik sanatının imkan ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu, Kocaeli'de başladı.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Demirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyinin iş birliğinde gerçekleştirilen sempozyuma, Türkiye, Hindistan, Pakistan, Slovakya ve Finlandiya'dan akademisyenler katıldı.

Gölcük Kazıklı Kervansarayı'ndaki açılışta konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevim Çizer, arkeolojik kazılarda seramiğin önemli bir unsur olduğunu belirterek, medeniyetlerin gelişmişlik düzeyini ortaya konulduğunu söyledi.

İnsanoğlunun kil ile hep tanışık olduğunu aktaran Çizer, seramiklerin toplumların inançlarını, korkularını da ifade ettiğini kaydetti.

Çizer, seramiğin, geçmiş dönemlerde insanların kendini dışa vurma şekli olduğunu dile getirerek, "Kili sulandırarak resim malzemesi olarak kullanmış. Yaşadığı mekanları mağaralardan başlayarak resmetmeye başlamış. Seramik tarihtir, bugün hala arkeoloji biliminin okuma ve belgeleme unsurlarından birisidir. Kazı buluntusu olarak uygarlık katmanlarının tanımlanmasında kullanılmaktadır. Anadolu'nun seramik tarihi oldukça eskidir, neolitik çağa kadar uzanmaktadır." şeklinde konuştu.

İslam dünyasının seramiği, mimaride çok iyi uyguladığına dikkati çeken Çizer, pek çok yapıda seramik örnekleri görülebildiğini bildirdi.

Sempozyum koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol da amaçlarının, alanında uzman pek çok sanatçıyı Kocaeli'de bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Seramik sanatının imkan ve sınırlarının geliştirilmesini, sanatçı, öğrenci ve sanatseverler arasındaki diyalogların artırılmasını amaçlayan sempozyum kapsamında yapılacak eserler, Gölcük'te kurulması planlanan "Çağdaş Seramik Sanatları Müzesi"ne bağışlanacak.

Sempozyum, 24 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kocaeli Üniversitesi Gölcük Belediyesi Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title