Haberler

6. Uluslararası Arapça Yarışmaları

6. Uluslararası Arapça Yarışmalarının Samsun il içi etabı Bafra ilçesinde yapıldı.

6. Uluslararası Arapça Yarışmalarının Samsun il içi etabı Bafra ilçesinde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği yarışmanın il etabı 6 okulun katılımıyla Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde, Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi organizasyonu ile yapıldı.

Arapça bilgi, Arapça şiir okuma ve Arapça metin canlandırma dallarından oluşan yarışmanın jüri üyeliğini Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Ali Yüksel, Yrd. Doç. Dr. Abdellah Ahmed, öğretim görevlisi Aya El-Katrey, öğretim görevlisi Es-Seyyit Ahmed yaptı.

Bilgi yarışmasında, 19 Mayıs Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, İlkadım Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Samsun çapında toplamda 9 okulun katıldığı Arapça şiir okuma yarışmasında, İlkadım Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahsen Yüksek birinci,  Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Selim Demir ikinci, Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Onur Canikoğlu üçüncü oldu.

Yarışmanın son etabı olan, metin canlandırma bölümünde, yarışmaya katılan öğrenciler Arapça skeç sahneledi.

Yarışmada Ladik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Sefa Güney, Emre Güney, Doğan Kurun,  Veysel Avcı üçüncü olurken, Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Emirhan Gümüşsu, Mustafa Akdağ, Erhan Türk, Büşra Kızıldağ ikinci oldu. Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sefa Altun ise tek başına sergilediği performansı ile yarışmanın birincisi oldu.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

"6. Uluslararası Arapça yarışmalarının Samsun ayağının finalini Bafra ilçemizde yaptık. 69 öğrenci 12 okulumuz Arapça bilgisi, 10 okulumuz Arapça şiir okuma etkiliği ve 5 okulumuzda skeç sundu. İl jürimiz tarafından seçilen arkadaşlarımız Samsun'u önümüzdeki etap olan bölge içi yarışmada temsil edecekler. Son bir yarışmamız kaldı, Arapça hutbe yarışması. Onu da önümüzdeki günlerde Atakum'da yapacağız.  Yine bu yarışmalardan bir tanesinin Türkiye finalinin Samsun'da yapılması için Bakanlığımıza müracaatta bulunduk. Hem ilimizi tanıtmak hem yaptığımız çalışmaları öğrenci ve velilerimizle paylaşmak için önümüz mayıs ayında bunu gerçekleştirmek istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tip etkinlikleri arttırarak devam etmek istiyoruz."

6. Uluslararası Arapça Yarışmalarının il içi etabı, yapılan ödül törenin ardından son buldu.

Kaynak: AA / Yerel

İlkadım Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title