Haberler

57'nci Alay Sancağı Develideydi

Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Haftası Dolayısıyla Develi Gençler Derneği Tarafından Çanakkale Şehitleri'ni Anma Programı Düzenlendi

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve Şehitleri Anma Haftası dolayısıyla Develi Gençler Derneği tarafından Çanakkale Şehitleri'ni anma programı düzenlendi.

Develi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda ERÜ Öğretim Üyesi Ahmet Nedim Kilci konferans verdi. Konferansın yanı sıra programda, Mehteran Gösterileri, Son Kale Çanakkale ve Emekli Din Görevlisi Latif İslamoğlu'nun 8 yıl askerlik yapan ve 11 gün izin kullanan dedesi Osman Çavuş'un anıları yer aldı.

Okutman Ahmet Nedim Kilci konferansında hey 15'li türküsünün 15 yaşında vatan için cepheye koşan öğrenciler için söylendiğini ancak çoğu yerde oyun havası olarak algılandığına dikkat çekİp, Edirne Kırkpınardaki şehitlikte bulunan Develili Yusuf Oğlu Mehmet(1912) gibi Çanakkale ve Kurtuluş harbinde yiğitlik örneklerini sergileyen 534 Develili şehit hakkında bilgi verdi.

Program sonrasında Kaymakam Enver Ünlü Konferansı veren A. Nedim Kilci'ye, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdem Karaman 'Dur Yolcu' şiirini okuyarak izleyicileri coşturan Şehit din görevlisi Hüseyin Yıldız'ın oğlu Kadir Yıldız'a plaket takdim etti.

Geceye Belediye Başkanı Recep Özkan, Niğde Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat İlçe Protokolü Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra ilçe halkının da ilgisi yoğundu.

Program sonrasında Çanakkale'den getirilerek Kayseri'de yenisi yaptırılan ve üzerinde Fetih Suresi yazılı 57'nci alaya ait Sancak Protokolün ilgisini çekti. İzleyiciler sancak altında fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

(NÖ-EMİ-VED-NÖZ) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

title