Haberler

57. Alay Sancağı Ereğli'de

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından 57. Alay Sancağı devir teslim töreni düzenlendi.

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından 57. Alay Sancağı devir teslim töreni düzenlendi.

Ereğli Kültür Merkezinde düzenlenen 57. Alay Sancağı devir teslim töreni ve konferansında Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi ve Kemal Akman Meslek Yüksek Okulu öğrencileri dünya savaş tarihine "En kahraman birlik" olarak adını yazdıran 57. Alay'ın temsili sancağını teslim aldı.

Törene, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Garnizon Komutanı Adem Tol, Belediye Başkan Yardımcıları Zuhal Savaş ve Adem Erdal, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kar ile protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından NEÜ Ereğli Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan programın açılış konuşmasını yaparak, Çanakkale Savaşının ve 57. Alay'ın kahramanlık destanı olduğunu, bu destanın dünyada eşi benzeri görülmeyen bir var oluş destanı olduğunu söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş ise, 57. Alay'ın sadece Türk tarihinin değil dünyanın en kahraman birliği olduğunu belirtti.

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kar da, Çanakkale Savaşının tarihin akışını değiştirecek kadar önemli bir savaş olduğunu kaydetti.

Kaymakam Şakir Erden, Tarihimizin en büyük şeref tablolarından biri olan Çanakkale Destanı'nın en kutsal hazinesi olarak bilinen 57. Alay'ın temsili sancağını Ereğli olarak büyük bir gururla teslim aldık. Bu sancağı da en güzel şekilde koruyacak ve tanıtımını yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından NEÜ Sosyal Organizasyon İlgi İletişim topluluğu (SOBİT), NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi ilgi organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Topluluğuna (BOSS) sancağı devir etti.

Program Yrd. Doç. Dr. Yakup Kaya'nın verdiği konferansla son buldu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şakir Erden Çanakkale Ereğli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title