Haberler

52. Uluslararası Antalya Film Festivali

Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, Fransız oyuncu Catherine Deneuve'un başrolünde yer aldığı "Indochine" filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, Fransız oyuncu Catherine Deneuve'un başrolünde yer aldığı "Indochine" filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Festivalde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" takdim edilecek Deneuve, Antalya Kütür Merkezi Perge Salonu'nda 1992 yapımı "Indochine" filminin gösteriminin ardından, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Deneuve, filmdeki rolüyle Fransız sinemasının en önemli ödülü Cesar'ı "en iyi kadın oyuncu" dalında kazandığını, böyle bir onuru elde ettiği için heyecan duyduğunu söyledi.

O dönemde filmin aday olduğu Oscar'ı kazandığını belirten Deneuve, filmin yaklaşık 2 ay süren çekimlerinin Vietnam ile Malezya'da yapıldığını ifade etti.

Vietnam'da bulunmasının kendisi için "büyük bir macera" olduğunu anlatan Deneuve, "Farklı bir kültürde çalışmak, oradaki insanlarla omuz omuza çalışmak heyecan vericiydi. O dönemde kimse böyle bir Fransız filminin orada çekilmesini beklemiyordu ama biz bunu yaptık" diye konuştu.

"Dünyayı dolaşan bir film oldu"

Filmin çekildiği dönemin önemine değinen Deneuve, "Bütün dünyayı dolaşan bir film oldu. Avrupalı aktristin böyle bir yapımda rol alıp, bütün dünyada tanınıyor olması, elbette çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

Deneuve, "Avrupa sinemasının kendini koruduğu, halen güzel hikayeler anlatma konusunda Amerikalılara ilham kaynağı olduğuna" ilişkin bir soru üzerine, Avrupa'daki üretim tarzının Amerika ile yarışabilecek durumda bulunmadığını, kendisinin Avrupalı olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Özellikle kariyerinin son döneminde, kadın meselesine daha çok odaklanan roller üstlendiğini bildiren Deneuve, "Kadın meselelerini anlatan filmlerde de oynamam bir zamanlama meselesi. Belli bir yaşa geldikten sonraki dönemi anlatan filmler bunlar" dedi.

"Fatih Akın'ı çok seviyorum"

Deneuve, "Türk sinemasını tanıyor musunuz, bildiğiniz ünlü isimler var mı?" sorusunu, "İsimleri ne yazık ki telaffuz edemiyorum. Türk sinemasını beğeniyorum, izliyorum. Geçen sene 'Kış Uykusu'nu gördüm ve birçok insan gibi ben de çok beğendim. Fatih Akın'ı çok seviyorum" şeklinde yanıtladı.

Kadın oyuncu olmanın zorluklarından bahseden Deneuve, şunları kaydetti:

"Elbette zorluğu biliyorum, zor zamanlar geçirdim. Ne istiyorsam yaptım, yapabileceğim şeyleri gerçekleştirebildim, kendi çözümlerimi bulabildim. Çok özel olan zorlukları paylaşamam. Fransa'da kadınların kürtaj hakkı elde edebilmesi için imzacılar arasındaydım. Basının bir kısmı bize çok saldırdı, bunlara göğüs germek zorundasınız. Doğru neyse onu yapmak zorundasınız."

Deneuve, "Yönetmenliği hiç düşündünüz mü?" sorusu üzerine, "O kadar başarılı yönetmenlerle çalıştım ki düşünmedim. Muhteşem vizyonu olan yönetmenlerle çalıştım. Yapımcılık yapabilirim ama yönetmenlik yapmayacağım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Catherine Deneuve Malezya Vietnam Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title