Haberler

500 Kişiyi Gönüllü Kan Bağışçısı Yaptı

Güncelleme:

Giresun'da köftecilik yapan Abdullah Ayvaz, oluşturduğu 500 kişilik kan bağışı listesiyle 13 yıldır ihtiyaç sahiplerine kan temin ediyor.

Sinan Yıldız - Veysel Kara - Giresun'da köftecilik yapan Abdullah Ayvaz (52), oluşturduğu 500 kişilik kan bağışı listesiyle 13 yıldır ihtiyaç sahiplerine kan temin ediyor.

Yaklaşık 500'ü aşkın kişiyi gönüllü kan bağışçısı yapmayı başaran Ayvaz, kan ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmak amacıyla gönüllü vatandaşların katkılarıyla kan bağışı listesi oluşturduğunu söyledi.

Sosyal sorumluluk projeleri ile de topluma faydalı olmaya çalıştığını ifade eden Ayvaz, "13 yıl önce hastasına kan arayan bir kişi dükkanıma geldi. Hastası için kan arıyordu. Ona yardımcı olmaya çalıştım ama başaramadık. O gün gönüllü kan verebileceklerin listesini tutmaya ve insanları gönülü kan vermeye davet etmeye karar verdim. Bu şekilde gönüllü kan verecekler listesi oluşturdum" dedi.

-Kan arayanın adresi, köfteci oldu-

Dükkanına gelen müşterileri ve esnaf arkadaşlarını gönüllü bağışçı yapmaya ikna ederek kan gruplarını ve telefon numaralarını listeye kaydettiğini bildiren Ayvaz, ilçede kan ihtiyacı olan kişilerin kendisine yönlendirildiğini anlattı.

Hiç bir maddi kaygı taşımadan sorumluluk bilinci içerisinde hareket ederek insanlara yardımcı olmaya çalıştığına değinen Ayvaz, "Genellikle pozitif kan gruplarında sorun yaşamıyoruz ama negatif kan grubu az bulunduğu için sıkıntı oluyor. Keşke herkes duyarlı davranabilse de listemizdeki gönüllü sayısı 5 bin kişiye ulaşabilse. Listemiz ne kadar geniş olursa o kadar insana ulaşarak yardımcı olabiliriz" diye konuştu.

Karşılaştığı insanların hayat hikayelerinin kendisini bir şeyler yapmaya yönelttiğini belirten Ayvaz, toplumdaki herkesin kan verme konusunda sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, bu mücadeleye destek vermek isteyenleri listeye katılmaya davet etti.

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Sinan Yıldız Veysel Kara Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title