Haberler

Darende'de 50. Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Güncelleme:

Malatya'nın Darende ilçesinde, 50. Kütüphaneler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Malatya'nın Darende ilçesinde 50. Kütüphaneler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programda konuşan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, bilgi önemli bir güç olduğunu belirterek bilgiden ne kadar yararlanılacağı da bilmek gerektiğini söyledi.

Kütüphanelerin toplum için çok önemli olduğunu belirten Kuş, "İnsanın organları arasında kalbin önemi büyüktür. İşte kütüphanelerimiz toplumumuzun kalbi olmalıdır. Gelişen toplumlara baktığınızda okuma oranlarının yüksek olduğunu görürsünüz maalesef toplum olarak bu konuda eksikliklerimiz var. Televizyona harcadığımız vaktin küçük bir miktarını okumaya harcamıyoruz" diye konuştu.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan da bilginin alınır satılır hale gelmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Her konuda olduğu gibi üreten değil tüketen bir toplum olduğumuz için bilgiyi de üretmeden tüketmekte olduğumuzu kaydeden Doğan, "Ülke kaynaklarının büyük bir kısmını erişen teknolojide kullanılmak üzere dünyaya geri vermekteyiz. İleri toplum ve ileri demokrasinin yolunu açmak istiyorsak kitaba ve okumaya zaman ayırmak zorundayız. Nitelikli bilgi kitap okumakla üstelik de kütüphanelerimizde ücretsiz olarak meraklılarını beklemektedir" dedi.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Berrin Yurdadoğ, bilginin değişimi üzerine bir sunum yaptı.

Etkinlikler çerçevesinde kütüphaneden en çok yararlanan ve en çok ödünç kitap alan öğrenciler ödüllendirildi. Öğrencilerin hafta nedeniyle hazırladığı resimlerden oluşan serginin gezilmesinin ardından kütüphaneye yeni gelen kitaplar tanıtıldı.

Programa katılanlar bahçede kitap okudular. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Nevim Eryılmaz Doğan Malatya Darende Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title