Haberler

5. Van Denizi Su Sporları Festivali"

Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla çeşitli illerden yaklaşık bin 200 sporcunun katıldığı "5. Van Denizi Su Sporları Festivali", düzenlenen yarışmalarla son buldu.

Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla çeşitli illerden yaklaşık bin 200 sporcu katıldığı "5. Van Denizi Su Sporları Festivali", düzenlenen yarışmalarla son buldu.

Van Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Van Gölü sahilindeki Edremit- Gebze Su Sporları Merkezinde düzenlenen festivalin ikinci gününde İstanbul, Antalya, Mersin ve Bitlis'ten katılan yaklaşık bin 200 sporcu 12 dalda yarıştı.

Festival kapsamında Antalya'dan gelen IATI Jetski Team sporcusu Ali Komşusu, "Van Gölü canavarı" kostümü giyerek flyboard ve jetski gösterisi yaptı.

İki gün süren etkinlikte, plaj futbolu, plaj voleybolu, kano, dragon, yelken, yüzme, kürek sporu, halk yarışları ve çeşitli akrobatik deniz danslarının olduğu gösterilerin ardından yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Dragon dalında Gürpınar Gençlik Merkezi, plaj futbolunda Edremit Belediyesi, plaj voleybolunda Hakan ve Çağrı Nacar ikilisi, yelkende Önder Ebem, 4-7 lazer dalında Eray Aktaş, lazer radikal dalında Onur Yoldaş ve wind sörf dalında Fatih Gülen birincilik elde etti.

Etkinliği Vali Aydın Nezih Doğan, Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Tuşba Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ile çok sayıda kişi izledi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Van Valiliği Van Gölü Antalya Gebze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title