Haberler

5. Van Denizi Su Sporları Festivali"

Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen "Van Denizi Su Sporları Festivali", Van Gölü sahilindeki Edremit Gebze Su Sporları Merkezinde başladı Vali Doğan: "Yıllardır insanların yüzlerini suya çevirememesinin temel nedeni ekonomiktir, insanların zenginleşmemesi,

Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen "Van Denizi Su Sporları Festivali", Van Gölü sahilindeki Edremit- Gebze Su Sporları Merkezinde başladı.

Van Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Van Gölü sahilinde düzenlenen etkinlikleri izlemek için sabah erken saatlerden itibaren festival alanına akın eden vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Edremit İlçesindeki su sporları merkezinde 2 gün süresince gerçekleşecek etkinlikler için İstanbul, Antalya, Mersin ve Bitlis'ten Van'a gelen yaklaşık bin 200 sporcu, 12 dalda düzenlenen yarışmalara katılacak.

Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, yaz boyunca Van Gölü'nde aynı manzarayı görememenin üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi.

Van Gölü'nün kent için çok önemli olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, şöyle konuştu:

"Van Gölü'nün değerlendirilememesi iki nedene bağlı. Yıllardır insanların yüzlerini suya çevirememesinin temel nedeni ekonomiktir, insanların zenginleşmemesi, fukara kalmasıdır. Ekonomiye darbe vuran birinci neden kaçakçılıktır. İldeki kaçakçılık olayları insanların helalden kazanmasını, burada kök salmasını engelliyor. Bunun için kaçakçılıkla yapılan mücadele ekonomiye verilen destektir. Bunu tüm kurumlarımızın içtenlikle benimsemesi lazım. Bölgenin kalkınmasının önündeki ikinci büyük etken ise terördür. Terör toplumsal huzuru ortadan kaldırmıştır."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ise gölde bütün dallarda etkinlik yapılabildiğini göstermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Van Gölü'nün sadece su sporlarının yapılabildiği bir değer olmanın yanı sıra ekonomi ve turizm için de çok önemli bir potansiyel olduğunu anlatan Sinir, su sporları etkinlikleriyle Van Gölü'nü tüm dünyaya tanıtmanın dışında Van'dan Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden başarılı sporcular yetiştirmek gibi bir hedeflerinin de olduğunu kaydetti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva da genç bir nüfus ve kadim bir geçmişe sahip olan Van'ın tarihinde suyun çok önemli olduğuna ve birçok medeniyetin burada oluşmasına katkı sunduğuna dikkati çekerek, Van halkının bu coğrafyada yaşayan bütün vatandaşların suyla barışık, yüzünü suya dönen bir anlayışı benimsemesi gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Antalya'dan gelen IATI Jetski Team sporcusu Ali Komşusu tarafından yapılan flyboard ve jetski gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Ardından etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalar başladı.

Festival alanında bulunan vatandaşlar da bir taraftan etkinlikler kapsamındaki gösterileri izlerken, bir taraftan da piknik yaptı.

İki gün boyunca yapılacak etkinlikte plaj futbolu, plaj voleybolu, kano, dragon, yelken, yüzme, kürek sporu, halk yarışları ve çeşitli akrobatik deniz danslarının olduğu gösteri ve yarışmalar gerçekleştirilecek. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Nezih Doğan Van Gölü Edremit Gebze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title