Haberler

5. Transanatolia Rallisi Başlıyor

Türkiye'nen tek uluslararası "Ralli Raid"i Transanatolia'ya katılacak yarışcılar, yarın Ankara'dan başlayacakları Anadolu turunu 6 Eylül'de Ankara'da sonlandıracak.

Türkiye'nin tek uluslararası "Ralli Raid"i, 5. Transanatolia Rallisi yarın Ankara'dan başlayacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu'ndan (TMF) yapılan açıklamaya göre, federasyonun destek verdiği ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV ve buggy'lerin katılımıyla zorlu toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan parkurda 7 gün sürecek ralli, geçen yılların aksine bu yıl Ankara'dan start alacak.

Tuz Gölü, Aladağlar, Akdağlar ve Kapadokya'dan geçecek sporcular, ralliyi 6 Eylül Cumartesi günü Ankara'da tamamlayacak.

Türkiye'de gerçekleşmesine karşın yabancı sporcu katılımının fazla olduğu Transanatolia'ya bu yıl da Dakar rallisi yarışcılarından Francesco Catanese ve Alessandro Botturi gibi isimler katılacak. Rallide Türk motosikletçiler Selçuk Bektaş, Serkan Özdemir, Murat Ekmekçi, And Tüfekçi ve Ümit Salkım da yarışacak.

Yarın Anka Park'ta seyirci için hazırlanmış özel etapla başlayacak ralli, Türkiye'nin el değmemiş bölgelerinin ve kaybolmaya yüz tutmuş Anadolu kültürünün tanıtımını yapmaya, bölgesel anlamda kültür ve dostluk köprüsü oluşturmayı hedefliyor.

Yarışcılar 2 bin 500 kilometrelik parkuru tamamlamak için günlük ortalama 300 kilometrelik etaplardan geçecek.

Transanatolia Rallisi, son 4 yılda Antalya'dan başlayıp yine Antalya'da sona ermişti.

Bu yılki Transanatolia Rallisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto, FIM, TMF ve TOSFED'in de aralarında bulunduğu birçok sponsorca destekleniyor. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Antalya Eylül Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 9 Mayıs Perşembe Survivor yeni bölüm! Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title