Haberler

5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nu Adana’ya yakışır şekilde kazasız, belasız ve festival havasında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nu Adana'ya yakışır şekilde kazasız, belasız ve festival havasında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hadi, 5 Ocak Stadı bünyesinde bulunan basın odasında spor medyasını bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, yarı maratona 480, halk koşusuna 150 olmak üzere toplam 630 sporcunun katıldığını, tüm sporculara zaman çipi dağıtıldığını, tarihi mekanlara dikkat çekilen müsabakada, sporcular güzergahı şaşırmamaları için 30'u kavşak 116 noktaya hakem, görevli ve polis memuru bulundurulduğunu, ayrıca koşu güzergahının kalın mavi çizgiyle belirlendiğini kaydetti.

Dünyaca ünlü Boston Maratonu'na 22 kişi başladığını, günümüzde bu yarışa 50 bin kişinin katıldığını anımsatan Hadi, şöyle devam etti:

"5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nun bu yıl dördüncüsünü, hiçbir aksama yaşanmadan, büyük heyecan ve en coşkulu bir şekilde tamamladık. 21 bin TL para ödülünün yanı sıra madalya, tişört, çanta, katılım belgesi, ulaşım, beslenme ve diğer harcamalarla birlikte kendi olanaklarımızla yaklaşık 100 bin TL harcama gerçekleştirildi. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik olmak üzere, Valimiz Hüseyin Avni Coş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve spor medyasının katkılarını asla inkar edemeyiz. 4. Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu'na kadın ve erkek 480, Halk Koşusu'na ise 150 kadın ve erkek olmak üzere toplam 630 sporcu katıldı. Bunun yanı sıra engelli sporcular da müsabakalara katıldılar. Maratonda sporcu sağlığı ve güvenliğini ön planda tuttuk."

ÜNLÜ MARATONCULAR ORGANİZASYONA HAYRAN KALDI

Hadi, Türkiye'nin maratonda efsane isimlerini Adana'ya davet ettiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Uluslararası Maraton için Nejat Kök, bir dönem önceki Başkan Mehmet Terzi ve şimdiki başkan Fatih Çintımar 3 federasyon başkanı Adana'ya gelerek organizasyona manevi katkı sağladılar. Ayrıca, efsane atletler İsmail Akçay, Gül Çıray Akbaş, Selahattin Yıldız, Akdeniz Oyunları'nda ilk altın madalya kazanan Adanalı Serap Aktaş, Hamza Canavar, Mehmet Genç, Ali Tunç, Osman Atakan Tekin, Neşe Çetin, Ahmet Altun, Sefa Het, Asım Çetin ve Mithat Şahin kentimize gelerek müsabakaları izlediler ve organizasyonla ilgili övgüler yağdırdılar."

ADANA'DA 12 AY SPOR YAPILIR

Hava koşullarının iyi olmasının bir kent için fırsat yarattığına dikkati çeken Hadi, "Maratonun yapıldığı gün havanın güneşli ve açık olması da müsabakaya katılan atletler ile izlemeye gelenler tarafından kentimizin 12 ay spor yapmaya elverişli olduğunu gözlemlediler. Maratonun güzergahını da tarihi mekanlara dikkat çekecek şekilde düzenleyerek, kentimizin tanıtımına büyük katkı sağladığımıza inanıyorum.Her yıl deneyimli ve profesyonel ekibimizle üzerine koyarak maratonu daha cazip, çekici hale getiriyoruz. Önümüzdeki yılın hazırlıklarına şimdiden başladık. Şayet ödülü daha yüksek tutarsak inanıyorum ki dünyanın tüm ünlü atletleri Adana'da yarışmayı tercih edeceklerdir" şeklinde konuştu.

ADANA SPOR TURİZMİ MERKEZİ OLDU

Adana'nın ulusal ve uluslararası organizasyon yapacak profesyonel ekibe sahip olduğunun altını çizen Hadi, şunları kaydetti:

"Haziran ayı içinde Akdeniz Oyunları kapsamında Adana'da gerçekleştirilen kano-kürek-hentbol branşlarında Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yabancı ülkelerin kafile başkanlarından teşekkür mektupları ve övgüler aldık. Özellikle Türkiye'de ilkini Adana'da yaptığımız "Albano Sistem Kano ve Kürek Parkuru" sayesinde, tarihinde ilk kez Adana Kano ve Kürek branşlarında Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi (TOHM) seçilmesi sağlandı. Eylül ayında 12 Ülkenin katıldığı "Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'ndan da yüzümüzün akıyla çıktık. Adana ulusal ve uluslararası spor organizasyonuyla turizm merkezi oldu."

HADİ'DEN SPOR MEDYASINA TEŞEKKÜR

Hadi, spor medya mensuplarının çalışmalarda kendilerine ışık tuttuklarını ve yol gösterici olduklarını ifade ederek," Tüm başarımızda spor medyasının katkısı olduğunu asla unutamayız. Sizleri ekibimizin bir parçası ve çalışma arkadaşları olarak görüyoruz. Bu toplantıyı, sizlere teşekkür etmek ve birlikte olmak için düzenledik. Hepimizin ortak amacı, kentimizi spor merkezi yapmak ve her alanda hak ettiği yerlere taşımak olacaktır. Emeği ve hizmeti geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Bu arada, spor medyasına katkılarından dolayı içinde yarışma logolu tişört, madalya, atkı, bere armağan edildi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana'nın sporda misyonunun ve vizyonun değiştiğini, son yıllarda uluslararası organizasyonlarla tanındığını, bundan dolayı gurur duyulduğunu belirterek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve ekibine teşekkür etti.

Toplantıya, gazeteciler, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şube Başkanı Basri Baş, Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi, Abdulkadir Uğur, Adana Masterler Atletizm Spor Kulübü Başkanı Necmi Tadır, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürleri Kazım Tekin, Cemal Demirağ, Mahmut Kır, Murat Adıgüzel, Karataş İlçe Spor Müdürü Mehmet Büyüktatlı, 5 Ocak Stadı Müdürü Timur Kaya, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Bayram Hadi Ömer Çelik Boston Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title