Haberler

5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu

Adana’da gerçekleştirilen “5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu”nu izlemek için Adana’da bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, Kurtuluş Yarı Maratonu’nun Türkiye’de yapılan en iyi organizasyonların başında geldiğini söyledi.

Adana'da gerçekleştirilen "5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu"nu izlemek için Adana'da bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, Kurtuluş Yarı Maratonu'nun Türkiye'de yapılan en iyi organizasyonların başında geldiğini söyledi.

Çintımar, kendisinin de eski milli atlet olduğunu, Türkiye Şampiyonluğu'nun yanı sıra Uluslararası müsabakalarda ülkeyi temsil ettiğini ve madalyalar kazandığını belirterek, "Atletizmi soluyan, forma giyenler, aileyi tanıyanlar her zaman daha doğru düşünür ve yararlı olurlar" dedi.

Kentlerin tanıtımında sporun önemli bir araç olduğuna dikkati çeken Çintımar, şöyle devam etti:

"Adana 5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu Türkiye'de yapılan en iyi organizasyonların başında geliyor. Yarışı baştan sona kadar izledim. Hayli renkli ve çekişmeli geçen müsabakada aksayan hiçbir şey olmadığı gibi, müsabakaya katılanlarda büyük keyif aldılar. Ayrıca, 5 Ocak törenlerinde, kadın ve erkeklerde ilk 5 arasına giren Türk ve yabancı atletler kupa, madalya ve para ödüllerini, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ile Necdet Ünüvar'ın elinden almaları da çok anlamlıydı. Federasyon olarak düşüncemiz, tüm illerde yarı maraton ve maraton düzenleyerek bu branşı yaygınlaştırmaktır. Hizmeti ve emeği geçenlere teşekkür ederim."

Efsane Maratoncu, Balkan ve Akdeniz Oyunları Şampiyonu, 1968 Meksika Olimpiyatları dördüncüsü İsmail Akçay, kendi adına her yıl Balıkesir'de "İsmail Akçay Yarı Maratonu" düzenlendiğini kaydetti.

Akçay, Adana'da 4 yıldır gerçekleştirilen Kurtuluş Kupası Yarı Maratonu'na "Onur Konuğu" olarak davet edildiğini belirterek, "Eski Milli Atlet ve deneyimli İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile profesyonel ekibi dört dörtlük bir organizasyon gerçekleştirdi. Diğer il spor müdürlerinin bunu örnek almaları gerekir. Adana halkının ve yerel yöneticilerin her yıl maratona daha çok destek vererek marka yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

TERZİ: "ADANA MARATONUYLA TANINACAK"

Eski Milli Atlet ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Adana'nın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi gibi atletizm sevdalısı bir müdürün bulunmasının büyük fırsat olduğunu, Adana'nın maraton sayesinde daha çok tanınacağını ifade etti.

Eski Milli Atlet Selahattin Yıldız, organizasyonu çok beğendiğini, hava koşullarının mükemmel olduğu Adana'da yerel yöneticilerin desteğiyle geleceğe maratonun dünyaca bilinir olacağını belirtti.

Eski rekortmen Adanalı atlet, Akdeniz Oyunları'nda ilk altın madalya kazanan, 17 yıllık sporculuğunda ülkemizin adını duyuran Serap Aktaş, kısıtlı olanaklara rağmen 23 kez rekor kırdığını anlattı. Aktaş, İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin çabalarıyla 4 yıldır düzenlenen maraton ile kentin tarihi mekanların tanıtıldığını, organizasyona kentte bulunan kurum ve kuruluşların destek vermesi, ödüllerin artırılması halinde dünyaca ünlü maratoncuların Adana'yı tercih edeceklerini söyledi.

Adana'da "Olimpik Yüzme Günleri ve Kardeş İller Projesi Seçmeleri" için kentte bulunan ve yemeğe katılan Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan da maratonun kentin aynası olduğunu belirterek, hizmeti ve emeğe geçenleri kutladı.

HADİ ESKİMARATONCU ONUR KONUKLARINA YEMEK VERDİ

Bu arada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, maratona onur konukları olarak davet edilen eski milli atlet, yöneticilere Yüzevler Kebap Salonu ile Yüreğir Atletizm Kamp Eğitim Merkezi'nde iki ayrı yemek verdi. Yemeğe, Eski Federasyon Başkanları Nejat Kök, Mehmet Terzi'nin yanı sıra milli atletler, antrenör ve yöneticiler Hamza Canavar, Mehmet Genç, Ali Tunç, Osman Atakan Tekin, Neşe Çetin, Ahmet Altun, Gül Çıray Akbaş, Asım Çetin, Faruk Çıngıloğlu, Ömer Altay, Adana Gençlik ve Spor Kulübü Başkan Reşat Elgin, Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır, Şube Müdürleri Kazım Tekin, Cemal Demirağ, Mahmut Kır katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title