Haberler

5. Halı Desen Yarışması

GAİB VE GAÜN işbirliğiyle düzenlenen yarışmada dereceye giren halılar, İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında sergileniyor.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAİB) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğiyle bu yıl 5'incisi düzenlenen, "Halı Desen Tasarım Yarışması"nda dereceye giren 20 halı İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde sergileniyor.

Sektörün önemli ihtiyaçlarından biri olan halı deseni tasarımı ve uygulaması alanında insan kaynağı kapasitesini yükseltmek ve yeni tasarımcıların yetiştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 5. Halı Desen Tasarım Yarışması'nda dereceye giren halılar, Gaziantepli halı firmaları tarafından dokundu.

Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında sergilenen halılar, sektörün önde gelen isimleri tarafından büyük beğeni kazanıyor.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Sami Konukoğlu ve beraberlerindeki heyet yarışmada dereceye giren eserlerin sergilendiği standı ziyaret etti.

Halı sektörünün ihracatta önemli bir yere geldiğini ifade eden Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan'ı kutlayarak sektördeki inovasyonların en önemlilerinden birisinin desen ve tasarım alanında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kaplan, yarışma hakkında Müsteşar Şenel'e bilgi vererek, "5 yıl önce Gaziantep Üniversitesi Naci Topcuoğlu Meslek Yüksekokulu ile başlattığımız yarışmaya şimdi Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden yoğun bir katılım oluyor. Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde bu katılımın uluslararası boyuta ulaştırılmasını sağlamak" dedi.

Yarışmada dereceye giren eserleri inceleyen Müsteşar İbrahim Şenel de emeği geçenleri kutladı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Ekonomi Bakanlığı İbrahim Şenel Şehitkamil Yerel Haberler

title