Haberler

5 Bin Kişiye Kandil Simidi Dağıtıldı

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Mevlid Kandili nedeniyle Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda kandil simidi dağıttı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Mevlid Kandili nedeniyle Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda kandil simidi dağıttı.

Ünye Belediyesi tarafından kandillerde geleneksel hale getirilen kandil simidi dağıtımı Mevlid Kandili'nde de devam etti. Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda, Orta Çarşı'da ve camilerde 5 bin paket kandil simidi dağıtıldı. Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda Türkmenlere yardım için kurulan yardım çadırını ve kandil simidi satılan standı ziyaret eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar kendi elleri ile vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çamyar, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak vatandaşların Mevlid Kandil'ini kutladı.

Dağıtım sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, Mevlid Kandili'nin önemine değinerek, "Peygamber Efendimiz, insanlığa iyiliği güzelliği, doğruluğu adaleti öğretip; kini, nefreti, garezi bir tarafa bırakma noktasında tavsiyelerde bulunmaya, doğru yolu insanlara öğretmeye gelmiştir. O'nu ne kadar gözyaşı ile minnetle ansak yetersiz gelir. Bugün, yakın coğrafyamızda devam eden kan ve göz yaşında, Peygamberimizin doğumu ile meydana gelen aydınlığa ihtiyacımız var. İnşallah tez zamanda, yaşanan bu insanlık dışı olaylar son bulur. Ben bir kez daha tüm Müslüman kardeşlerimizin, hemşehrilerimizin mübarek kandillerini kutluyor, Mevlid Kandili'nin insanlığın ebedi kurtuluşuna, huzur ve mutluluğumuza, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum" dedi.

Özel günlerde eski geleneklerin yaşatılmasından dolayı son derece memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar ise kandillerini tebrik eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a teşekkür ettiler. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ünye Belediyesi Ahmet Çamyar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title