Haberler

48 Yıllık Olağanüstü Hal Kalktı

Güncelleme:

Suriye'de Reform Sevinci Halkı Sokaklara Döktü

Suriye yönetimi tarafından akşam saatlerinde ilan edilen reform kararlarının ardından Suriyeliler sokaklara döküldü.

Onbinlerce Suriyeli, Şam ve Halep başta olmak çeşitli kentlerde sabahın ilk saatlerine kadar reform sevincini yaşadı.

Suriye'nin Der'a kentinde geçtiğimiz hafta Cuma günü başlayan ve 34 kişinin hayatını kaybettiği gösteriler nedeniyle birçok kentte gergin ve sessiz bir belirsizlik hakim olmuştu. Ancak dün akşam saatlerinde Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın siyaset ve medya danışmanı Buseyna Şaban, siyasal ve sosyal hayatta reform yapılmasını öngören bir dizi karar alındığını duyurdu. Alınan kararlar arasında ülke halkını en çok rahatsız eden 48 yıldır uygulanan olağanüstü hal yasasının kaldırılması, tek partili sisteme dayalı siyasi partiler yasasının yeniden düzenlenmesi ve yolsuzlukla mücadele edilmesi gibi maddelerin bulunması Suriye halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Onbinlerce Suriyeli, akşam saatlerinden itibaren bazı kentlerdeki meydanlarında toplanarak reform haberini kutladı. Her yaştan insanın katıldığını sevinç gösterilerinde, reformlardan dolayı duyulan memnuniyetin yanısıra Cumhurbaşkanı Beşşar Esad lehine atılan sloganlar dikkat çekti.

Resmi haber ajansı SANA, günlerdir gösterilerin yapıldığı Der'a kentinde de reform haberinin kutlandığını, kent merkezinde havai fişeklerle yapılan kutlamaya Der'a kırsalından da çok sayıda kişinin katıldığını bildirdi. Haberde, Der'a sakinlerinin yanısıra kentte görev yapan güvenlik görevlilerinin de rahatlamış ifadelere sahip olduklarının belirtilmesi dikkat çekti.

Resmi devlet televizyonu ise Der'a başta olmak üzere birçok kentte yapılan sevinç gösterilerini canlı yayınladı.

-KALABALIK ESAD'IN KONUTUNA KADAR YÜRÜDÜ-

Başkent Şam'da ise yüzlerce araçtan oluşan konvoylardaki Suriyeliler kentin en önemli kavşakları olan Emeviye ve Ebu Rummani meydanlarının yanısıra ana caddelerde saatlerce dolaşarak sloganlar attı. Araç konvoylarına şehir içi yolcu minibüsü ve ticari taksi gibi araçlardan lüks araçlara ve motosikletlere kadar birçok araç katıldı.

Her yaştan ve toplumun her kesiminden insanların katıldığı konvoylarda, Suriye marşlarının yanısıra "Allah, Suriye, Beşşar Esad, hepsi bu kadar" sloganları atıldı.

Suriye bayrakları ve Beşşar Esad'ın resimlerinin taşındığı sevinç gösterileri nedeniyle kentin en önemli kavşak ve ana caddelerinde trafik zaman zaman durdu.

Emeviye Meydanında gösteri yapan Suriyeliler meydana yakın bir mesafede bulunan Beşşar Esad'ın konutuna kadar yürüdü. Konuta yakın bir noktada toplanan kalabalık gece saat 03.00 civarı olmasına rağmen sloganlar atarak, marşlar söyledi.

Arap dünyasında meydana gelen olayların ardından güvenlik önlemlerinin arttırıldığı Şam'da, sevinç gösterileri süresince çok az sayıda polisin görev yapması ve Esad'ın konutuna yürüyen topluluğa engel olunmaya çalışılmaması dikkati çekti. - ŞAM

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title