Haberler

'46. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak ve Bal Festivali'

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, '46

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, '46. Geleneksel Karakucak ve Bal Festivali'ne katıldı.

Bazı şenlik ve festivallere katılmak üzere Sivas'a gelen Şener, Doğanşar ilçesinde 46'ncısı düzenlenen 46. Geleneksel Karakucak ve Bal Festivali'nde yaptığı konuşmada, sporun önemine değindi.

Türk gücünü, Türk güreşini tüm dünyaya tanıtan önemli isimlerin Sivas'tan çıktığını ifade eden Şener, 'Güreş sporu bir anlamda bedenin terbiyesidir, güzelliklerin terbiyesidir. İyi duygularla, vatanperver duygularla, aile, ülke, kent bağımlılığıyla büyüme anlamına gelmektedir. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde spora ait gelenekleri korumanın, geliştirmenin bir milli görev olduğunu söyleyebiliriz' dedi.

Sivas Valisi Ali Kolat ise festivallerin birlik beraberliğin gösterilmesi açısından önemli olduğunu belirterek, 'Festivaller kültürümüzü, örf, adet ve geleneklerimizi yaşatmak ve tanıtılmasına vesile olması açısından fevkalade önemlidir' diye konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya da, dünya ve olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık adına düzenlenen festivalin, Türk güreşinin tanıtılması açısından önemli olduğunu kaydetti.

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun ise kentin güreş sporunda önemli bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Gelecek yıl yapılacak festivalin ağalık seçiminde, protokole katılanlara ağalık için teklifte bulunuldu. Şener, 21 bin lira teklifte bulunurken, ağalığı 35 bin lira veren iş adamı Hacı İsmet Sungur elde etti.

Protokol üyelerine plaket verilen festivalde, yaş ve kategorilere göre güreş müsabakaları da yapıldı.

(EMN-KAK) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title