Haberler

44. Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali Başladı

Güncelleme:

Ürgüp'te bağcılığın tanıtılması ve turizmin geliştirilmesi amacıyla belediye öncülüğünde bu yıl 44.'sü düzenlenen "Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali" başladı.

Ürgüp ilçesinde, bağcılığın tanıtılması ve turizmin geliştirilmesi amacıyla belediye öncülüğünde bu yıl 44'üncüsü düzenlenen "Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali" başladı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının çaldığı marşlar eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, yürüyüş sonrası, ilçede yetiştirilen üzümün özellikleri ve bölge turizminin tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi.

Mehter konseriyle devam eden etkinlik, Yunanistan'dan gelen Halkida Ürgüplüler Derneği ile Ürgüp'ten bir grubun halk oyunu gösterileriyle sona erdi.

Törene, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve vatandaşlar katıldı.

Sanatçılar Gülşen'in vereceği konser ve yılın en iyi üzümünün belirleneceği yarışmaya da yer verilecek festival, yarın sona erecek. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Nevşehir Kayseri Ürgüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title