Haberler

40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi

Edirne Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri kapsamında, 40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi’nin açılışı gerçekleştirilecek.

Edirne Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri kapsamında, 40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi'nin açılışı gerçekleştirilecek.

Bir belgesel niteliği taşıyacak olan sergide bir döneme damgasını vuran Traklar'ın serüveni bu sergide anlatılacak. Bulgaristan Devlet Arşivleri Ajansı ve Devlet Merkez Arşivi, Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi ile Organizasyon, Yönetim ve Kültürel ve Tarihi Mirasın Korunması Alanında Bilimsel Araştırma Enstitüsü'nün katkılarıyla düzenlenen ve Edirne Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı sergi daha önce Fransa, Viyana ve Avusturya'da büyük ilgi görmüştü.

Trakya'nın kurucusu olan Traklar'ın yaşamının bu sergiyle gözler önüne serileceğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi Bulgar, yabancı ve özel arşivlerden temin edilen tarihi dokümanlarla, fotoğraflarla, kitaplarla, kataloglarla ve afişlerle desteklenmektedir. Bulgaristan topraklarındaki 40 yıldır süren kazılarda bulunan Trak hazineleri, günümüzde kadim Trak halkının yüksek kültür seviyesini ve uygarlığını dünyaya göstermektedir. Dünyanın en büyük müzelerinde, seksenin üzerinde düzenlenen bu sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir onur duymaktayız" ifadelerine yer verdi.

40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi'nin sunumunu ise Sofya - Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi ile Organizasyon, Yönetim ve Kültürel ve Tarihi Mirasın Korunması Alanında Bilimsel Araştırma Enstitüsü Müdürü'nün yapacağını ifade eden Gürkan, "Çeşitli dillerde basılmış 10 monografi kitabı ve 200 üzerinde çalışma ve makalenin yazarı da olan Prof. Dr. Valeria Fol 15 yıldır 'Istranca Dağı ve Onun Doğu ve Batı Uygarlıklarına Katkısı' adlı Bulgar - Türk yaz üniversitesinin organizatörü ve yöneticiliğini de yapmaktadır" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Belediye Başkanlığı Bulgaristan Sofya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title