Haberler

40 Kişilik Eski Hükümlü Kadrosuna 506 Kişi Başvurdu

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) eski hükümlü kadrosuna alınacak 40 kişi, noter huzurundaki kura çekimiyle belirlendi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) eski hükümlü kadrosuna alınacak 40 kişi, noter huzurundaki kura çekimiyle belirlendi.

TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı toplantı salonunda alınacak eski hükümlü kadrosu için yapılan kura çekimine, TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik'in yanı sıra kurum yetkilileri ve 506 eski hükümlü ile yakınları katıldı.

TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, müdürlüklerinin başvurusu üzerine eski hükümlü kadrosu için müracaatların alındığını belirterek, "Eski hükümlü alımı için kura çekimi tamamlandı. Kurada ismi çıkanlar için 14 Mart'ta mülakat yapacağız. Bunun sonunda kazanan arkadaşlarımız iş başı yapacak. Meydan çevre ve iş yeri hizmet işçisinin yanı sıra aşçı ile şoför olarak kurumumuz 40 kişi alacak. Bu kadrolar için toplam 506 kişi müracaat etti. Mülakatı kazananlara tebligat ile sonuçları bildirilecek" diye konuştu.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu da 4857 sayılı İş Yasası gereği kamu iş yerlerine alınacak yüzde 4 oran kapsamında TTK'nın eski hükümlü aldığını ifade ederek, "Kuruma 40 kişi alınacak. Bununla ilgili bugün noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kuruma eski hükümlü olarak 22 meydancı, 3 aşçı, 5 şoför ve 10 iş yeri hizmet işçisi alınacak. Kurada ismi çıkanlara mülakat yapılacak. Başvuruları az buluyorum. 40 kişiye karşılık 506 kişi müracaat etti. Hizmetli ve şoför için kura çektik. İki meslek vasıfsız olduğu için müracaat fazla oldu" diye konuştu.

-"Çocuğumun şansına dua ederek salona geldim"-

Kurada ismi çıkınca telefonla ağabeyine müjdeyi veren 1 çocuk babası Selim Nacak (36), kurada isminin çıkmasından dolayı sevinçli olduğunu söyledi.

Uzun zamandır işi girmek için beklediğini anlatan Nacak, şöyle konuştu:

"Allah yüzümüze güldü ve kuradan ismim çıktı. Mülakatı geçeriz de işe başlarız. Çok sevinçliyim. Kurada ismimin çıkacağını tahmin etmiyordum. Birkaç defa kuralara girdim adım okunmadı. Allah'a şükürler olsun şans yüzümüze güldü. İnşallah diğer arkadaşlarımızında isimleri kuradan çıkar. Ağabeyimi ve ailemi aradım benden daha çok sevindiler. Çocuğumun şansına dua ederek salona geldim. Allah büyük onun rızkını versin dedim. Kuradan da çocuğumun şansına adım çıktı."

Evli ve 2 çocuk babası Ersin Erol da (32) kurada isminin çıkmasından dolayı sevinçli olduğunu ve Allah'ın dualarını kabul ettiğini kaydetti.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak 14 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title