Haberler

4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali"

İngiliz fotoğraf sanatçısı Chris Steele Perkins, festival kapsamında fotoğraf tutkunlarıyla bir araya geldi.

Bu yıl "Birlikte Yaşamak" temasıyla dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali kapsamında dünyaca ünlü İngiliz fotoğraf sanatçısı Chris Steele-Perkins fotoğraf severlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BUFSAD) iş birliğiyle düzenlenen festival, sanatçı söyleşileri, portfolyo değerlendirmeleri, seminerler ve panellerle devam ediyor. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'ndaki festivalin ilk sanatçı söyleşisinde Magnum Photos'dan İngiliz fotoğraf sanatçısı Chris Steele-Perkins, fotoğraf tutkunlarıyla bir araya geldi.

Fotoğraflarının hikayelerini sunum eşliğinde anlatan Perkins, proje için bulunduğu ülkelerde oraları anlamaya çalıştığını aktardı. Türkiye'de de çalışmalar yapabileceğini anlatan Perkins, dünyayı gezmenin bir sanatçı için önemli olduğunu belirtti. Fotoğrafla yazının bir araya gelmesiyle güçlü bir etkinin ortaya çıktığını söyleyen Perkins, İngiltere ve farklı ülkelerde çektiği fotoğraf ve tecrübelerini aktardı.

Perkins, son yıllarda fotoğrafa büyük ilginin olduğunu belirterek, "Bu elbette fotoğraf çekerek hayatınızı kazanmayı zorlaştırıyor. İnsanlar artık para ödemeden fotoğraflarını tüketiyor. Kendimi şanslı hissediyorum. Dergi gazeteciliğinin en zirve döneminde fotoğraf çekerek çok iyi para kazandım. Günümüzde insanlar sosyal medyayı kullanarak para kazanabiliyor. İnstagram sayesinde tanımadığım insanlarla iletişim kurabiliyorum. Fotoğraf çekmek artık çok kolay. Herkes kafiyeli cümle yazabilir, ancak şiir yazamaz. Dolayısıyla fotoğrafta bu şekilde görülebilir" dedi.

Dergilerin artık foto muhabiri istihdam etmediğini, videonun bunu daha iyi becerebildiğini söyleyen Perkins, insanların artık video izlemek istediğine dikkati çekerek, videonun en güçlü tarafının da içerisinde açıklamayı barındırması olduğunu sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Merinos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title