Haberler

4. Gömeç Fasulye Şenliği

Kocasinan Belediyesi 4.Gömeç Fasulyesi Şenliği'ni yaptı.

Kocasinan Belediyesi 4. Gömeç Fasulyesi Şenliği'ni yaptı. Şenliğe, Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, belediye başkanları ve çok sayıda misafir katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, dünyanın neresine gidilirse gidilsin belli bölgelerde belli marka ürünlerin pazarlandığı, satıldığı alanların görüldüğünü belirterek,

"Kayseri'de de yörelerimizin özellikle belli ürünlerinin damak tatlarının olması lazım. Gömeç Fasulyesi bunlardan biridir. Tadına bakmadan konuşmak istemedim ama tadına bakılmış ki bu kadar insan buraya gelmiş. Bizleri bir araya toplayan başkanımıza teşekkür ediyorum. Sizlere afiyet olsun" dedi.

Gömeç Fasulyesi'nin dünyada benzeri olmadığını, tattığı diğer fasulyelerin patates gibi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki,

"Şehrimizi büyütüp herkesin imkanını artırmak istiyoruz. Başkanlar olarak sürekli koşuşturmanın içindeyiz. Bu şehrin alt yapısını yaptık, üst yapıya başladık. 7 park vardı şimdi 750'den fazla parkımız var. Hiçbir belediyenin yapmadığı yeni bir misyon üstlendik. Sağlıkta, eğitimde, turizmde, ticarette, sanatta neler yapabiliriz diye başlıklar açtık çok önemli projeler oluşturduk. Bakın turizmde Erciyes Projesi var. Şu ana kadar 100 milyon dolar harcadık. Esnafımız, şehrimiz için muhteşem bir fırsat. Biz Kayseri için elimizden geleni yapıyoruz. Gece gündüz uğraşıyoruz. Geleceğe şehrimizi hazırlıyoruz. Bu şehir, büyükşehir olma vasfını kazanıyor. Çevresinin cazibe merkezi oluyor. Bir taraftan da kendimize has yöresel değerlerimiz var onları da unutmuyoruz. Her bir tarafta çabamız var. Bekir Başkanım bir taraftan kedi bacağını tanıtıyor, bir yandan da Gömeç Fasulyesi-ni dağıtıyor. Gömeç Fasulyesi-nin dünyada benzeri yok. Bekir Başkanım tanıtıyor, çiftçimiz de para kazanıyor" dedi.

Şehrin gelişme yönünün doğu istikameti olduğunu vurgulayan Başkan Özhaseki,

"Toprağınızın kıymetini bilin, şehir bu tarafa doğru ilerliyor. Kıymetlenen arazinizi simsarlara kaptırmayın" öğüdüyle sözlerini noktaladı.

Başkan Bekir Yıldız, yerel değerleri ekonomiye kazandırarak vatandaşlara zenginlik kazandırmak istediklerine dikkat çekerek, "Yeni yasayla köye dönüşün hızlandırılmasını arzu ediyoruz. Ben arabamla 17 dakikada geldim, bu otobüsle 30 dakika olur. Gömeç-in artık şehirden eksiği kalmadı, fazlası var. Gömeç Fasulyesi kalite ve lezzet olarak dünya çapındadır. Kocasinan Bölgesi-ndeki Erkilet-in üzüm ürünleri, kedibacağı, Ebiç Buğdayı, Yamula Patlıcanı gönül rahatlığıyla dünyaya takdim edilecek niteliktedir. Sizlerle elbirliği içinde hayatı kolaylaştıracağız" dedi.

Gömeç Mahalle Muhtarı Mustafa Eser de, Başkan Bekir Yıldız'ın kendilerine ufuk çizip Gömeç Fasulye Şenliği düzenleyerek kendilerinin bile unuttuğu fasulyeyi dünyaya tanıttığını belirterek, "Başkanımız sayesinde ürünümüz para etti, cebimiz para gördü" diye konuştu.

Programa Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Ses, sanatçısı Ali İhsan Horoz, türküleriyle renk kattı. Kocasinan Belediyesi-nin Fasulye Şenliği-ne katılanlara kuru fasulye, pilav, salata, tatlı, su,ayran ve soğan ikram edildi.

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: İsmail İçer - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Kocasinan Belediyesi Mehmet Özhaseki Bekir Yıldız Gömeç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title