Haberler

4. Cnr Uluslararası Kitap Fuarı"

Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen "4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı"nda karikatürist, yazar ve Can Kardeş Çocuk Dergisi Yayın Koordinatörü Demirhan Kadıoğlu, Yeni Asya Neşriyat standında okurlarıyla buluştu.

Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen "4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı"nda karikatürist, yazar ve Can Kardeş Çocuk Dergisi Yayın Koordinatörü Demirhan Kadıoğlu, Yeni Asya Neşriyat standında okurlarıyla buluştu.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuarda kitaplarını da imzalayan Kadıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk yayınlarıyla ilgili yeni çalışmalar içerisinde olduğunu anlattı.

Kadıoğlu, "Yetiştirilmiş Hayatlar" adlı romanının devamı niteliğinde yeni bir roman hazırladığını belirterek, "Çocuk kategorisinde çizgi romanlar ve hikayeler yazmaya devam ediyorum. Yine değerler eğitimiyle ilgili çalışmalarımız yolda. Metinleri hazır. Çizimleri de hazırlanıyor. Onlar da 3 aylık bir süreçten sonra diğer fuarlara yetişecek." dedi.

"Fuar kitapçılığı" ve "fuar yazarlığı" gibi bir kategori oluşturulduğunu ve bundan hoşlanmadığını dile getiren Kadıoğlu, şöyle devam etti:

"Şartlar buna zorluyor. Sıkıntımız bu. Yoksa yazarı kendi haline bırakırsanız, sağlam projeler ortaya çıkarır. Nasıl ki çocukları dershaneler ve okullarda at yarışı gibi koşturuyorlar. Yayıncılar da maalesef yazarları bu noktada at gibi koşturuyor. Öğrencilerin ve yetişkinlerin kitaba ilgisi çok güzel. Fakat kitap satışları bu noktada aynı oranda seyretmiyor. Bir de fuarda dikkatimi çeken nokta, burayı ziyarete gelenler hep öğrenci. Okullardan takviye öğrenci gelmese, fuar bomboş olacak maalesef. Yetişkinleri söylemiyorum. İnşallah gençlerin fuara olan bu ilgisi devam eder."

Kadıoğlu, öğrencilerin daha çok "Mahsun" adlı çizgi roman eserine ilgi gösterdiğine işaret ederek, "Geçen yıl 8 kitap olan 'Mahsun' serimize 2 kitap daha ilave ettik ve 10'a tamamladık. Yani bir set halinde tam macera şeklinde çizgi roman olarak devam ediyor. Tabii kendi karakterimiz olarak lanse etmeye çalışıyoruz. Çünkü malum Cartoon Network'un gibi mecraların karakterinin karşısında bizim baş etmemiz zor ama hiç olmazsa topal karınca misali ne kadar su taşıyabilirsek. Biz de kitap yayınlarımızda o şekilde kendi meramımızı anlatmaya çalışıyoruz. Özümüze dönme noktasında çizgi romanı kullanıyorum." ifadelerini kullandı.

Çizgi romanlarında "Nasrettin Hoca", "Keloğlan", "Hacivat" ve "Karagöz" gibi karakterlere de yer verdiğini aktaran Kadıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kendi değerlerimizi hatırlatarak, kendi masal kahramanımızı oluşturuyoruz. Fuarda hem yazar hem de çizer olmanın avantajını kullanıyorum. Her kitap alan çocuğun kendi portresini çizerek, o kitaba aidiyet duygusunu kazandırıyoruz. İnanın dört yıl sonra bile çocuk 'Bu kitabı severek saklıyorum.' diyor. Çünkü genelde çocuklar kitabı okuduktan sonra atarlar ama kendi resminin içinde bulunduğu kitabı özenle saklıyor. Biz de kitap sıkıntısı yaşayarak, bir kitabı tekrar tekrar okuyarak büyüdük. İnşallah çocuklara tekrar okuma ve aidiyet duygusunu kazandırmak istiyoruz. Ben de yeteneğimin zekatını, çocukların portresini kitaplarına çizerek ödüyorum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kadıoğlu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title