Haberler

4. Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali"

Bilecik Bisikletliler Derneğinin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği "Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali" yapıldı.

Bilecik Bisikletliler Derneğinin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği "Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali" yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan bisiklet turuna, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ile Bilecik, Eskişehir, Bursa ve Sakarya başta olmak üzere birçok ilden ve yurt dışından gelen yaklaşık 300 kişi katıldı.

Bisikletliler, Pelitözü Göleti'ne kadar giderek turu tamamlarken, etkinlik, yarın köylerde yapılacak turla sona erecek.

Dernek Başkanı Hakan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu etkinlikle spora katkı sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İlimizin turizmini geliştirmek, bisikletli ulaşım ve yaşamın sürdürülebilirliğini göstermek, özellikle gençlerin sosyalleşmesi, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, araç sürücülerine bisikletlilerin de trafikte önemli bir konuma ve rahatlatıcı role sahip olduğunu hatırlatmak amacıyla festivali düzenledik. 30 bisikletseverle başladığımız festivalimiz 4'üncü yılında büyük ilgi gördü ve bu sayı 400'lere ulaştı. Festivalimize 25 ilden ve yurt dışından katılım var. Sürücülerimiz araçlarını kullanırken, bisiklet sürücülerine dikkat etmelerini istiyoruz. Şehir içinde 3 kilometreye kadar yürüyebilirsiniz, 8 kilometreye kadarda bisiklet kullanabilirsiniz. Bunun insan vücuduna bir zararı yok. Herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Aslan Yıldız Selim Yağcı Bilecik Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title