Haberler

39 Yıldır Balta İle Tıraş Yapıyor!

Güncelleme:

Müşterilerini balta ve ateşle tıraş eden berber, görenleri hayrete düşürdü.

Balıkesir'de berber dükkanı işleten Selahattin Aytekin, 39 yıldır müşterilerini balta ve ateşle tıraş ediyor.

Aytekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendini meslektaşlarından farklı kılan konunun, baltayla sakal ve ateşle saç tıraş etmesi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

''Bugüne kadar birçok ödül aldım. Son olarak Çinliler'i tıraş ettim. Bana güzel bir anı bıraktılar, bir teşekkür belgesi takdim ettiler. Belgede 'tarihten bugüne kadar, saç ve sakal tıraşı yapan berber' yazıyor. Yaptığım tıraştan çok hoşnut olduklarını dile getirdiler. Çinliler, Balıkesir'de mermer işleyen fabrika, atölye ve iş yerlerini görmek amacıyla gelmişler. Balıkesir'i gezerken beni öğrenmişler. 3-4 gün Milli Kuvvetler Caddesi'ndeki bir otelde kalmışlar. Tıraş ihtiyaçlarını gidermek için çevredeki esnafa berber dükkanı sormuşlar. Esnaf arkadaşlar da benim baltayla ateşle traşımı anlatmış, dükkanımı tarif etmiş. Anlatılanlara inanmayan Çinliler bana geldi, ilginç traş yönteminin gerçek olup olmadığını sordu. Ben de hünerlerimi sergiledim. Hoşnut oldular. Yaptıklarımı cep telefonlarına kaydettiler ve internette sosyal paylaşım sitesine yükleyeceklerini söylediler"

Aytekin, Çinliler'den saç sakal için kişi başına normal tarife olan 15 lira aldığını söyledi.

Balıkesir'de ''ateşli berber'' olarak tanındığını belirten Aytekin, bu şekilde tıraş yapan başka biri olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title