Haberler

39. Shoexpo 2016 Başladı

İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı (SHOEXPO 2016), sektör profesyonellerine kapılarını açtı.

İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı (SHOEXPO 2016), sektör profesyonellerine kapılarını açtı.

Fuar İzmir'de düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuar vesilesiyle Türk üreticileri, yabancı yatırımcıları bir araya getirdiklerini söyledi.

Kocaoğlu, 39. SHOECXPO 2016'ya birçok ülkeden alım heyeti davet ettiklerini belirterek, "İZFAŞ ve Ege Ayakkabıcılar Derneği ve İzmir Ayakkabıcılar Odası'nın yaptığı çalışmalar ile 24 ülkeden alım heyeti geliyor. Yerli yabancı 132 firma katıldı fuarımıza. Bu kadar çok ülke ile ayakkabı fuarımız çok daha renkli geçecek" dedi.

Fuarda bir de tasarım yarışması düzenlediklerine işaret eden Kocaoğlu, yarışmaya 64 tasarımcının 138 tasarımı ile katıldığını, bunlardan 20'sinin finale kaldığını dile getirdi.

Kocaoğlu, ayakkabı fuarının bu yıldan itibaren hızla büyüceğini savunarak, şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki alıcılar ile dünyanın markalarını bu alanda buluşturmak ve ülkemizin sanayicinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Yan ürün ve çok önemli bir ürün olarak hizmet sektörünün belli bir noktaya gelerek birleşmesi hatta yatırım yapması için de bu fuar çok önemli bir etkinlik. Bu dev fuarcılık yatırımın ülkemize ve sektöre katkıda bulunması için öncelikle İzmirli sektör temsilcilerinden destek beklediğimizi söylemek istiyorum."

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da fuara katılan firmaların neredeyse yarısının İZTO üyesi olduğuna dikkati çekerek, "İnşallah bundan sonra tüm ayakkabı sektöründeki üyelerimizi göreceğiz. Fuar büyüyor, bunun en önemli nedeni de bu büyük fuar alanının açılmış olması" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kocaoğlu ve Demirtaş ile diğer protokol üyeleri fuarın açılışını yaptı, daha sonra stantları gezdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Aziz Kocaoğlu İzmir Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title