Haberler

387 Bin Dolarlık Vurgun Kamerada

Sarıyer 'de, 15 yıl önce ölen Gürcü uyruklu bir kişiye ait 387 bin dolarlık hesap sahte vekaletnameyle boşaltıldı.

387 BİN DOLARLIK VURGUN GÜVENLİK KAMERASINDA

Sarıyer 'de, 15 yıl önce ölen Gürcü uyruklu bir kişiye ait 387 bin dolarlık hesap sahte vekaletnameyle boşaltıldı.

Parayı çekerken güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan 40-45 yaşlarındaki bir kişi aranırken hesaplarında hareketlilikler belirlenen ve bu kişiye yardım ettiği düşünülen bankacı Güldane Öztürk gözaltına alındı.

Sarıyerde bulunan bir banka şubesinden meydana gelen olay polis kayıtlarına göre şöyle gelişti:

17 Mart 2011 tarihinde banka şubesine gelen Talat Altun adlı kişi, elindeki vekaletnameyi ibraz ederek 15 önce ölen Gürcistan uyruklu Levan Tsetskhladze'nin hesabındaki parayı çekeceğini bildirdi. Bir gün sonra bankaya gelen Talat Altuna banka memuresi Güldane Öztürk (30) tarafından 387 bin 117 dolar para ödendi.

HESAPLAR İNCELENDİ

Bir süre sonra banka müfettişleri tarafından yapılan denetleme sırasında, Ölen Levan Tsetskhladzenin imza örnekleri ile vekaletnamedeki imzanın birbirlerine benzemediği ortaya çıkarıldı. Müfettişleri şüpheli buldukları durumu polise bildirdi. Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri, yaptıkları çalışmalarda, ibraz edilen vekaletname, kimlik ve belgelerin sahte olduğunu belirledi. Talat Altun adında bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine, parayı ödeyen bankacı Güldane Öztürk gözaltına alındı. Öztürkün paranın çekildiği gün bir arkadaşının hesabına 74 bin lira para havale ettiği ortaya çıkarıldı. Bir süre sonra da aynı hesaptan kendisi adına satın aldığı bir daire için bir emlak şirketi adına 44 bin lira havale ettiği anlaşıldı. Polisin parayı çeken kişinin Güldane Öztürkün arkadaşı olduğu ve parayı çektikten sonra da Öztürke 74 bin dolar verdiği ihtimalini değerlendirdiği öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Bankanın güvenlik kamera kayıtlarını da inceleyen ekipler, paranın çekildiği anın saniye saniye kameralara yansıdığını gördü.

Görüntülerde, kafasındaki kasketle banka şubesine gelen kişi Güldane Öztürk ile konuşurken görülüyor. Ardından Güldane Öztürk tarafından işlemleri yapılıyor. Kendisine verilen evrakları imzalayan bu kişi, Güldane Öztürk tarafından verilen desteler halindeki parayı çantasına yerleştiriyor. Ardından bankadan çıkıyor. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan Güldane Öztürk suçlamaları kabul etmedi. Güldane Öztürk, bir anlık dalgınlıkla detaylı inceleme yapmadan parayı ödediğini arkadaşı adına havale ettiği 74 bin doların da İngilterede yaşayan dayısı tarafından kendisine gönderildiğini iddia etti. Ancak yapılan araştırmada, annesinin dayısının İngilterede yaşadığı ve kendisine herhangi bir para göndermediği belirlendi.

SERBEST BIRAKILDI

İşlemlerinin ardından sevk edildiği Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Güldane Öztürk, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme ayrıca Öztürk hakkında denetimli serbestlik kararı verdi.

Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken parayı çeken sahte kimlikli kişiyi belirlemeye çalışıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title