Haberler

36.7 Bin Liraya Ev

TOKİ, 5 İlde Alt Gelir Grubuna Yönelik Yaptığı 1030 Konutu, Hiç Bir Şart Aramadan Açık Satışa Çıkardı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 5 ilde alt gelir grubuna yönelik yaptığı 1030 konutu, hiç bir şart aramadan açık satışa çıkardı.

En düşük fiyatı 37,6 bin lira olan konutlar, 184 liradan başlayan taksitlerle 180 ay vadeyle satılacak.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, şimdiye kadar alt gelir ve yoksul grubuna yönelik 108 bin civarında konut yapıp satan idare, 5 ilde 1030 konutu, hiç bir şart aramadan açık satışa sundu. Vatandaşlar, Adana Karaisalı'da 1. ve 2. etaplarda, Gaziantep Islahiye'de, Şahinbey'de Serinevler-Perilikaya, Hatay-Reyhanlı, Karaman Kırbağı ve Mersin Silifke'de alt gelir grubu projelerinde toplam 1030 adet konutu, ilgili banka şubelerine başvurarak hemen alabilecek.

Bu konutların satışında, alt gelir grubuna yönelik satışlarda aranan, ''projenin bulunduğu il-ilçe sınırlarında 3-5 yıldır oturuyor olma, il-ilçe nüfusuna kayıtlı olma, 25-30 yaşın üzerinde olma, aylık hane gelirinin 1,6 bin liranın üzerinde olmaması, TOKİ'den daha önce konut kredisi kullanmamış olma, kendi adına konutunun olmaması'' şartları aranmayacak.

Bu durumda, elinde 5-6 bin lira peşin parası bulunan, yatırım yapmak isteyen, eşine-çocuğuna konut almak isteyenler, halen tamamlanmış durumdaki bu konutlardan hemen alabilecekler. En düşük fiyatı 37 bin 665 lira olan konutların satışında yüzde 12 peşinat alınıyor. Taksitleri 184 liradan başlayan konutların bedeli 180 aya kadar vadeyle ödenebilecek. Konutlar için başvurular 31 Mart'a kadar ilgili banka şubelerine yapılabilecek.

Yetkililer, söz konusu projelerdeki konutların, daha önce alt gelir grubundaki vatandaşlar için, satış şartlarını taşımak şartıyla bir kaç kez satışa çıkarıldığını, ancak yeterli başvuru gelmemesi üzerine, stokları değerlendirmek üzere açık satışa sunulduğunu belirtti. Alt gelir grubuna yönelik konutların büyüklüğü ortalama 85 metrekare.

-7796 SOSYAL KONUT AÇIK SATIŞTA-

TOKİ'nin halen Türkiye genelinde, alt gelir grubuna yönelik satışa sunulan 1030 konut dahil toplam 7 bin 796 sosyal konutu ile 261 işyeri açık satışta bulunuyor.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, halen 100 lira taksitle satılan yoksul konutlara çok büyük ilgi olduğunu, bu konutları hak etmeyen vatandaşların almaması için başvuru şartlarını sıkılaştıracaklarını söyledi. Bayraktar, şöyle dedi:

''Bu konutlara çok müracaat oluyor. (Hak etmeyenler de giriyor, hava parası ile devrediyorlar) diye çok şikayet geliyor. Ama henüz yoksul konutlarından teslim ettiğimiz yok. Yaz aylarında ilk yoksul konutları teslim edilecek. Teslim ederken bu suistimaller varsa ortaya çıkar. Almış, kendisi taşınmıyorsa, demek ki bunu birine devretmiş... Kendisi oturmuyorsa, bunu elinden almak lazım. Üzerinde çalışıyoruz. Peşinatsız, 100 lira taksit olayı değişmez. Evine taşındıktan sonra 100 lira taksit başlayacak. Bu konuda kendimizi bağladık.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title