Haberler

35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu

Deniz Kaplumbağa Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde (DEKAMER) uydu takip cihazı takılan 4 deniz kaplumbağası, düzenlenen törenle denize bırakıldı.

Deniz Kaplumbağa Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde (DEKAMER) uydu takip cihazı takılan 4 deniz kaplumbağası, düzenlenen törenle denize bırakıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ortaca ilçesinde düzenlenen ve 20 Nisan'da başlayan 35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu'nun son gününde, İztuzu Plajı'nda tören düzenlendi.

Törene katılan Muğla Valisi Amir Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, deniz kaplumbağalarının neslinin tükenmemesi için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyledi. Deniz kaplumbağalarının üremesi ve yaralıların tedavisinin DEKAMER tarafından titizlikle yapıldığını ifade eden Vali Çiçek, "Deniz kaplumbağaları sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel mirasıdır. O mirası koruyacağız, korumaya da devam edeceğiz" dedi.

"Çevre konusunda duyarlıyız"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halil Kamil Kocapınar ise ekolojik dengenin korunması için bütün projelere destek verdiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin çevresel etki değerlendirme, koruma alanları ve ekolojik dengelerin korunması konularında birçok ülkeden ileride olduğuna işaret eden Kocapınar, "Bu da bunun bir göstergesi. Diğer türler için de bu tür çalışmalarımız devam edecek. Yaşanabilir bir dünya için hep birlikte çalışmamız gerek" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Erhan Ertan, deniz kaplumbağaları gibi canlıların korunması için her türlü desteği üniversiteler ve sivil toplum örgütlerine mümkün olduğunca verdiklerini ifade etti.

35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Başkanı ve DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen sempozyumda 80 ülkeden bin bir katılımcının bulunduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından, DEKAMER'de tedavisi tamamlanan ve takip cihazı takılan "Pamukkale", "Kaunos", "Mirayka" ve "Egemen" adı verilen deniz kaplumbağaları törenle denize bırakıldı.

Etkinlikte çocuklara da deniz kaplumbağaları hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Ortaca Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title