Haberler

31 ve 6 Sanıklı Şike Davalarının Birleştirilmesine Karar Verildi

Güncelleme:

Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 6 kişinin yeniden yargılandığı dava ile Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava birleştirildi.

Yeniden görülmeye başlanan şike davasında ara karar açıklandı. Şike davasında Aziz Yıldırım'ın arasında olduğu 6 kişilik dosya ile 31 kişilik diğer dosya birleştirildi.

YILDIRIM, BERAAT İSTEDİ

Şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasına bugün başlandı. Yıldırım ve diğer 5 sanık, hüküm giymelerine neden olan tapelerin delil vasfını yitirdiğini belirterek beraat istedi.

ARBEDE ÇIKTI

Duruşma için olağanüstü güvenlik tedbirleri uygulayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'özel tim'i görevlendirdi. Öte yandan adliye önünde gösteri yapmak isteyen Trabzonspor taraftarlarına polis müdahale edince, arbede çıktı. Aziz Yıldırım mahkemedeki sözlü savunmasında ise bu davanın da Oda TV ve Balyoz davaları gibi 'operasyon' olduğunu iddia etti.

ARA KARAR VERİLDİ

Mahkeme verdiği ara kararda ise Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava ile bu davanın birleştirilmesine karar verdi.

NELER OLMUŞTU ?

Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak'ta tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında verilen hapis cezalarını onadı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin verdiği onama kararına itiraz eden Yıldırım'ın avukatları, şike davasında "adil yargılanma hakkının ve doğal hakim ilkesinin ihlal edildiği" iddiasıyla 14 Şubat 2014'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Yargıtay'ın "bozma" ve "onama" kararları verdiği dava dosyaları, 2 Mayıs 2014'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Aziz Yıldırım'ın avukatları, mahkemeye başvurarak yeniden yargılanma talep ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 7 Haziran 2014'te talebe ilişkin verdiği mütalaada, Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi bakımından yargılamanın yenilenmesine karar verilmesini istedi.

6 KİŞİ YENİDEN YARGILANMASI İÇİN SERBEST BIRAKILMIŞTI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların yaptığı başvuru üzerine 23 Haziran 2014'te verdiği kararla hakkındaki hüküm Yargıtay tarafından onanan, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti.

Üst mahkeme sayılan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de 29 Eylül 2014'te, Trabzonspor ve Bucaspor kulüplerin 6 sanığın yeniden yargılanması kararına yaptığı itirazı reddederek, bu kişilerle ilgili davanın yeniden görülmesini kararlaştırdı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Aziz Yıldırım Trabzonspor Yargıtay Spor Haberler

500

Yorumlar (71)

TırtmobilWeb@haberler.com:

Kardeşim sizi destekleyip küme dusurmeyen her macta penaltı veren alin teri olmadan bu seviyeye getiren herkezi forza ezik fener bohça

49
28
yanıtYanıtla
KonyaliMobil-IOS:

Fenerbahce gecilmez En buyuk FENER Digerleri vasa sufa

20
29
yanıtYanıtla
kus beyinliler (s.kanarya)Mobil-ANDROID:

dunya şike şampiyonu..fb.

20
23
yanıtYanıtla
KAMUOYUmobilWeb@haberler.com:

Artık bu adamın Türkiye gündemini ve mahkemeleri meşgul ettiği yeter. Bitirin bu şikecinin işini. Şikeciler ceza almadıkça adalet yerini bulmayacak..

18
20
yanıtYanıtla
61mobilWeb@haberler.com:

Paraleldir o paralel .. Bundan sonra herkes sike yapsin nasil olsa suclu hazir paralel.

22
13
yanıtYanıtla
FenerasyonmobilWeb@haberler.com:

Şikeci fenerliler yatıp kalkıp bize dua edin. Biz olmasaydık şimdi Ptt 1. Ligde şampiyon olurdunuz. Uefa size kırbacı vurunca biz sahip çıktık. Fazla konuşmayın da oturun yerinizde..

16
17
yanıtYanıtla
anlayinmobilWeb@haberler.com:

Asker kacagi demek vatan haini demektir kulüp baskani asker kacagi olan bir kişiden herşey beklenir

20
12
yanıtYanıtla
özfb li:

fb aklanacak sıra tazminata gelecek, önce fb yi ş. ligine göndermeyen parelel m. ali aydınlat tff sşnden 100 milyon maddi, 100 milyon manevi tazminat. . . sonra uefadan 2 yıl ceza karşılığı(olmayan şike) yıllık 100 erden toplam 500 mşlyon dolar tazminat isteyecek fener. . . . kıskanalar çatlasın. . . ŞAMPİYON FENER. .

20
11
yanıtYanıtla
çoban:

Fener bahçe şike bahçe ben kellemi koyarım fener en az 4 şampiyonluğumuzu çalmıştır, benim tavsiyem 1984 den sonra bütün fener maçlarını kasetlerini çıkartsınlar bir komite kurulsun ama yabancı olacak, eğer şike bulamazlar ise boğaz köprüsünden atlarım. Trabzonspor tek bir maç var şike kokan oda ligin son dan 2. maçı samsunsporu hakemler ile 3-2 yendiğimiz maçtı belkide küme düşebilirdik.

12
18
yanıtYanıtla
Hedef bir milyon sikemobilWeb@haberler.com:

Hedef bir milyon penalti sike. One minute .....

19
11
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title