Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Şahin, mesajında, 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarından düşmanın ayak izlerinin silindiğini, Anadolu topraklarının ebedi yurt olarak kazandırıldığını belirtti.

Türk milletinin bu şanlı zaferle milli hakimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders verdiğini vurgulayan Şahin, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini dünyaya kabul ettirdiğini kaydetti.

Zaferin Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekun verdiği onurlu mücadelenin eseri olduğuna dikkati çeken Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yurdun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. Türk milletinin gösterdiği bu vatanperverlik ve kahramanlık örneği, diğer milletlere de emsal teşkil etmiş ve hayranlık uyandırmıştır. Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi Atütürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Samsunlu hemşehrilerimin ve şanlı ordumuzun vatansever mensuplarının Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Şahin Samsun Güncel Haberler

title