Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

Ereğli ilçesinde tören düzenlendi.

Ereğli ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı önündeki törene, Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Devrim Bulvarı'nda devam edilen törende konuşan Deniz Kurmay Binbaşı Sami Tulgar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, hürriyetinden ödün vermeyen Türk milletinin istilacı düşmanlara karşı verdiği hayatta kalma ve istiklalini sürdürme mücadelesinin sonuca ulaştığı gün olduğunu belirtti.

"Türkler tarihin hiçbir devresinde, esaret altında yaşamamış onurlu ve şerefli bir ulustur" diyen Tulgar, "Türk'ün gerçek kurtuluş güneşi, 30 Ağustos sabahı düşmanın kesin yenilgisiyle doğmuştur. 30 Ağustos Zaferi, zafere inanan, kendine güvenen, askerine güvenen, hürriyetine gönül vermiş, bütün imkansızlıklara rağmen güçlü düşmanlarını yenmiş bir milletin destanıdır" ifadesini kullandı.

Tören, resmi geçit yürüyüşüyle sona erdi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Zafer Haftası İbrahim Çay Karadeniz Tsk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title