Haberler

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Başladı 2

Festivalin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Günay (AKM) İnşallah 2013'ün Cumhuriyet Bayramı'nda,Cumhuriyet'in 90.Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Prof.

Festivalin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Günay (AKM) İnşallah 2013'ün Cumhuriyet Bayramı'nda,Cumhuriyet'in 90. yılında açılışını yapacağız

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen İstanbul, yalnız İstanbul'un değil Türkiye'nin yegane opera sahnesi olan Atatürk Kültür Merkezi'ne büyük ihtiyaç duyuyor diyerek, AKM'nin yeniden sahne sanatlarının hizmetine kazandırılması için çok kararlı tutumunu uzun süredir devam ettiren Bakan Günay'a teşekkürlerini dile getirdi.

Festival, Mozart'ın başyapıtlarından Don Giovanni operasıyla başladı

Haber-Kamera Ünsal Çakin İstanbulDHA

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce, Denizbank'ın katkılarıyla düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Haliç Kongre Merkezi'nde, Mozart'ın başyapıtlarından Don Giovanni operasıyla başladı. Geceye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'da katıldı. Günay opera öncesinde Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'e teşekkür plaketi takdim etti. Günay gecede yaptığı konuşmada, Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) ilişkin şunlarısöyledi Biraz önce sevgili genel müdürümüzün adını andığı zaman büyük alkış alan kurum, adında ne yazık ki kültür ve sanat sıfatı taşıyan bir sendikanın sudan ve siyasal nedenlerle yaptığı bir müdahalenin sonucunda, bilinçsizce verilmiş bazı kararların sonucunda... yer teslimi yapılmışken, proje sahiplerinin yaptığı Avrupa çapında bir projeye ve bugünkü rakamlarla 90 milyon liralık bir kaynak da hazır iken bu başvuru nedeniyle gecikmişti. Bunun acısını hep taşıdık.Bir kuruluşun katkıları ve yarısından fazlasını bakanlıklarının üstlenmesiyle kolları sıvadıklarını söyleyen Günay, Önümüzdeki günlerde o mekanı basınla birlikte gezeceğiz. İnşallah 2013'ün Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyet'in 90. yılında açılışını yapacağız diye konuştu.

İSTANBUL, İSTANBUL'UN DEĞİL TÜRKİYE'NİN YEGANE OPERA SAHNESİ OLAN AKM'YE BÜYÜK İHTİYAÇ DUYUYOR

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen de Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nin bir İstanbul kenti projesi olduğunu belirterek, festivalin ana temasının, her zaman tarihi mekanlarda Türk ve doğu temalı operalarla ve ırk, dil, din ayrımı tanımayan bir müzik ve sahne diliyle İstanbul'dan dünyaya seslenmek olduğunu vurguladı. Gökmen, İstanbul, yalnız İstanbul'un değil Türkiye'nin yegane opera sahnesi olan Atatürk Kültür Merkezi'ne büyük ihtiyaç duyuyor diyerek, AKM'nin yeniden sahne sanatlarının hizmetine kazandırılması için çok kararlı tutumunu uzun süredir devam ettiren Bakan Günay'a teşekkürlerini dile getirdi.

FESTİVAL HAKKINDA

19 Temmuz'a kadar sürecek 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Türkve dünya operalarının seçkin yapıtlarını, görsel bir şölende sanat severlerle buluşturacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Baş rejisörü Yekta Kara'nın sanat yönetmenliğinde organize edilen festival kapsamında dünyaca ünlü Arjantinli tenorJose Cura da bir konser verecek. Ayrıca, Samsun Devlet ve Opera Balesi Mozart'ın Saraydan Kız Kaçırma operasını; İzmir Devlet Opera ve Balesi, besteci Okan Demiriş imzalı IV.Murat operasını; İstanbul Devlet Opera ve Balesi Yıldırım Bayezidoperasını; Antalya Devlet Opera ve Balesi ise besteci Selman Ada'nın Halit Ziya Uşaklıgil'in romanından esinlenerek bestelediği Aşk-ı Memnu operasını sahneleyecek.

DON GİOVANNİ OPERASI

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilenen Mozart'ın iki perdelik Don Giovanni operasını Yekta Kara sahneye koydu. Orkestra şefliğini Winfried Müller'in, koro şefliğini Lyubomira Alessandrova'nın yaptığı operada Eralp Kıyıcı, Feryal Türkoğlu, Şenol Talınlı, Mithat Karakelle, Esin Talınlı, Sabri Karabudak, Görkem Ezgi Yıldırım ve Cem Beran Sertkaya yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Günay İstanbul Akm Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title